Nejste přihlášen/a.
Hezká. Chceš se na něco zeptat?
Na 99% Skokan hnědý.
@lubos: Podle mého názoru je to určitě Skokan hnědý. Má mnoho variet, které však nejsou samostatně pojmenované. Tohle bude jedna z nich.
Chtěl jsem přesně určít druh skokana, zelený to není určitě, hnědý je nejpravděpodobnější, ale jistota to není. Ta ropucha mě teda dojala.
Skokan hnědý to není určitě ti mají hladkou kůži a jsou hnědí celí. Na fotce je vidět zelený pruh na hlavě tak že se bude jednat o některý druh (poddruh) zelených skokanů. Zbarvení u skokanů je dost variabilní a určují se podle poměru délky zadních nohou. Navíc se mezi sebou často kříží tak určení není jisté ani u živých jedinců, natož z fotky.
Jo a hnědé skokany spíš spatříte v lese než u vody.
Moc pěkná ropucha. Pro zahradu je požehnáním. Chytá obtížný hmyz a je znamením, že máte zdravou zahradu.
Jo jo, je to skokan a já se popletla
S ropuchou jsem se několikrát setkala, byla zelená, taková širší, větší, hlasuji pro skokana.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.