Nejste přihlášen/a.
Mám doma cca 2 roky starou andulku. Chtěl bych ji naučit to . aby vylétla z klece , chvilku si létala po pokoji a potom aby se vrátila. Jenže ona nechce z klece . a když už z té klece vyletí tak se pak nechce vrátit. Ve zverimexu říkali, že má létat cca2 hodiny denně. Naše stará andulka létala po pokoji kdy mohla... Jak ji dostat ven a potom zase zpět? (list salátu nefunguje)
Díky.
Hodně rozhoduje to, jaký vztah k vám má. I návyky a celková aktivita. A hlavně umístění klece. Musí být umístěna výš.
My třeba měli extrémně ochočeného anduláčka, stačilo dát do klece ruku a hned na ni skočil a nechal se vyndat. Pak venku řádil s hračkami a lítal. Pak se zase nechal odnést. Jak stárnul, chtělo se mu z klece také méně. Pak to úplně odmítal. Teď máme nově anduláky dva. Zhruba měsíc. Pochází z voliéry, momentálně je učíme nebát se rukou a pokyn hop. Takže ruka do klece a "hop". Už skvěle reagují, protože vždy mám v ruce květenství nějaké trávy či senegalské proso. To milují. Klec teď necháváme otevřenou, ale zatím se neodvážili. Klec považují za bezpečnou zónu, musí si dodat odvahy. A až se tak stane, tak nějak doufám, že onen povel "hop" mi je pomůže dostat zpět. Nebo hlad. Uvidíme. M.
Potkali se dva chovatelé andulek a ten první povídá:"já jsem ji naučil za týden zazpívat hymnu!"
druhý na to:"jak se ti to povedlo?,já ji nemohu naučit za týden ani slovíčko!"
"Tak sleduj! říká první:"
Vezme ptáčka za nohy a roztočí ho kolem hlavy.Pak s ním třískne třikrát o schody a vloží do klece.Ptáček hned začne:"kde domov můj...!"
Neberte mě vářně,samozřejmě vztak k ptáčkovi musí vypadat jinak!
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.