Nejste přihlášen/a.
Děkuji všem za příspěvky.
Jak je veliký? Nepřipadá mi jak zástupci nešich švábů a typnul bych na samičku S.tartara která se používá ke krmení drobných terarijních zvířat. Nechová někdo ze sousedů ještěry? V tom případě bych byl trochu klidnější![]()
Pravda je, že v bytě nad námi chovají tuším agamu. Ale dle slov učitele přírodopisu byl mělo jít opravdu o švába ♀ Chyba je, že jsme ho spláchli do záchodu, měli jsem ho zavřít do sklinky...
0x
Pokud je na 1. až 4. obrázku jeden a ten samý brouk, pak to se švábem má společného asi tolik, jako zaoceánský parník s kanoí.
Ze čtvrtého obrázku je vcelku jasně patrné, že se jedná o nějakého cvrčka. Že zrovna necvrká není to úplně nejpodstatnější.
doplněno 26.07.20 09:17:
@barbucha:Tak si srovnej svůj obrázek s tímto.

Tak šváb to je určitě ale ta Periplaneta americana to nejspíš nebude přeci jen nejpravděpodobnější se mi jeví Shelfordella tartara - samice.
Soused donesl jakýsi biolit, vystrikali jsme, on prej bude taky, víc udělat nemůžeme. Na město jsme to nahlásili, zbytek už je na nich.
Děkuji za spolupráci
Pokud utíkají od sousedovic agamy, bude stačit aby soused důsledně zabránil úniku kmných švábů a oni časem se ztratí. Tihle švábi potřebují k rozmnožování dost specifické podmínky a hlevně kolonii o větším množství jedinců.
Díky za reakci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.