Nejste přihlášen/a.
Moje kočka taky mokré vůbec nechce. Dokonce k tomu má důvod, před 2 lety se přiotrávila něčím, co sežrala (pravděpodobně ropucha) a cokoliv měkkého nevezme do pusy. Kromě těch Gourmetek teda, Raffiniertes Ragout, ony se totiž dají vylízat. Žvýkat něco měkkého ona prostě nebude. Ale stejně jako u vás ji nesní celou. Tak to schovám do druhého dne.
Pokud Vám kocour něco žere, tak bych mu to kupovala, klidně tu polévku. Kočky pouze na granulích mohou trpět nedostatkem tekutin a mají v pozdějším věku problémy s ledvinami.
Maso jste zkoušela? Syrové nebo vařené? Kuřecí čtvrtky jsou super
Nj, zkoušejte a uvidíte. Určitě bych primárně zkoušela dávat to, co žere, a občas zkusit něco jiného. Jsou to konzervy, pár měsíců ve spíži vydrží
Jestli jste ochotná ještě dát šanci masu, fakt zkuste ty čtvrtky, je tam dobrý mix svaloviny, tuků i chrupavek. Já je dobře vyvařím, odkostím a pak zaliju vývarem, aby to bylo šťavnaté. Jo a když se ta moje malá přiotrávila, tak jediné, co mi vzala do pusy, byla krůtí dolní stehna. Tak občas můžete taky, dražší než Applaws určitě nebudou
Nechte kocoura žrát takové kočičí žrádlo, jaké mu chutná. Sebrat mu granule a nutit jej do mokrého je holý nesmysl. Pokud se jedná o dobré granule, klidně mu stačí jenom ty, ovšem musí mít k dispozici dostatek vody na pití. A to mokré mu třeba dávejte v hodně malém množství jako doplněk, třeba si občas dá.
Šunky sice některé kočky doslova milují, ovšem je to pro ně nevhodné až nebezpečné žrádlo hlavně kvůli obsahu soli. Má špatný vliv na ledviny. Takže se šunkou opatrně a hodně malé množství. Tuňák ve vlastní šťávě nevadí, je celkem bezpečný. Ovšem ne Tuňák v oleji!
V průběhu 25 let jsem měl (a mám) celkem 5 koček (nyní 3) a nechtějte vědět, jak jsou ty čúzy mlsné. První kocour, dnes už 7 let nebožtík, granule vůbec nežral. Dnešní kočky (1 kocour, 2 kočičky) žerou slušně vše, jak suché, tak mokré, ovšem jak kdy, podle chuti. Obecně jedna kočička nežere kapsičky Sheba, druhé nejedou kapsičky z Penny Marketu (z Německa) a z Normy, kočičí bonbónky a salámky žerou všichni. Ovšem jak někde cítí divočinu (i v konzervě), ohrnou čenich všechny a jdou od toho.
Náš ragdoolák je nejraděj když mu koupím 10dkg kvalitní šumky, dřív jedl kapsičky Felix dne s je olízne a jde na granule. Ještě tak tuňáka Miamor konzervu ale pro lidi ve vl. šťávě s trochou rýže má raději.V létě na chalupě sní kde co, je vylítaný a hladový, zde si užívá i myši chytá. V Brně se jen válí na sedačce tak muj asi špatně tráví, neřešíme to, žer nebo nežer, nevypadá, že by umřel hladem, váží 7 kg. Vet. říkal, to je šťastný kocour, že může být venku.
Také zkouším všechno možné, chvíli chutná to, a za chvíli zase tamto.
Felix anebo uzenina se nemá dávat, prože obsahují sůl a to kočkám nesvědčí.
Nyní máme kapsičky Purina One. Zatím chutnají.
Jinak koupit nějaké maso /kuře, krůta, hovězí/, nakrájet na malé kousky a nechat jednotlivé porce zamrazit. Potom postupně vytahovat, nechat na pokojovou teplotu a podávat syrové.
To mají rádi.
Nebo uvařit řízek ze zadního stehna, případně kostru s ovesnými vločkami a nastrouhanou mrkví, oříšek másla, pár zrnek soli.
Ten čerstvý vývar /polévku/ kočky milují. Ty hotové nechtěly, jednou jsem na zkoušku koupila a jsou navíc příšerně drahé.
Je to prostě změna, také byste nechtěla být živena samými konzervami.
Je dobré potravu kočkám nechat chvíli, aby si na potravu zvykly. Stává se, že večer chodí okolo misky bez zájmu, ale přes noc jsou misky vylízané. Nyní samozřejmě v teplech dávat pozor na zkažení potravy. Nechat třeba jen 4 hodiny.
Znáte termín Barf? Zkuste nastudovat.
Granule, konzervy, kapsičky jsou (bohužel ať se výrobce snaží jak chce) plné konzervantů a zchutňovadel. Také složení není často pro kočku vůbec vhodné.
Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč kočka (ale i pes) často si raději vybere granule než maso? Proč je tak rozšířený problém s močovou soustavou?
Ne, že bych měl cokoli proti tvému názoru. Ale hodně mi vadí, že jsi řekl "A", ale chybí mi tam to "B". Takže prosím o doplnění toho "B".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.