Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem zoufalá, co způsobuje tyhle štípance

Od: mariee odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o radu, co může způsobit tyto štípance? Nesvědí, nebolí, nejsou nijak vystouplé, cca za 24 hodin zmizí. Spím v jiném pokoji, v jiné peřině, vyprané oblečení dávám pouze na stůl, nic do skříně. Jednou mě něco bolestivě kouslo/štíplo v triku přes den, byl z toho větší flek, jinak o tom nevím, děje se to zřejmě v noci. Poštípané mám jen břicho, vyjímečně ruce, naprosto vyjimečně stehna. Štěnice jsou vyloučené (zakoupili jsme na ně monitor). Přikládám fotky broučků, které se mi vyskytují doma, v malém množství, ale stále. K tomu se občas vynoří moli. Jak šatní, tak potravinoví. Nenacházím krom živých brouků žádné jiné stopy. Moc Vám děkuji

Jsem zoufalá, co způsobuje tyhle štípance
Jsem zoufalá, co způsobuje tyhle štípance #2
Jsem zoufalá, co způsobuje tyhle štípance #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Co vás to přesně pokousalo (poštípalo) nevím, ale máte to tam asi zamořeno hmyzem. Na prvním to vypadá červotoč spižní a na druhém foto je rušník diviznový. Ten první je někde v potravinách a druhý (larvy) v textilu a pod.

Podotýkám, že ani jeden z těchto dvou se o živé maso nezajímá.

jarinek*
hodnocení

1x

spíš bych to tipoval na štěnice. Že jsou vyloučené - to je prosím k smíchu. Důkaz, že jste žádnou nenašli, není důkaz. Bohužel. Ale nechci plašit planě. Měli jsme je doma. Nejspíš z penziónu z Chorvatska, kde byla žena s dcerou na dovolené. Za boha jsem nedokázal nalézt jakékoli štěnice, kromě štípanců, jedné mrtvé - to byla asi ta první "imigrantka" a jedné nymfy v pěřině. Ony se ty svině strašně dobře umí schovat. Byla u nás profi firma, 2x.

Druhou zkušenost (Brr...) mám před lety s blechama na chatě, kde to dotáhla kuna na půdě. Štípance podobné, ale blechy se tak neschovávají.

Každopádně vím, že pokaždé jsem měl nervy "ve WC" a svědělo mě týdny celé tělo jen z pomyšlení i se mi dělali různé flíčky, nebo jsem se spíš přehnaně pozoroval.

A jinak štěnice si pro Vás dojdou. Že spíte jinde, nic neznamená.

hodnocení

1x
A zrovna ta poslední fotka: o štěnicích jsem četl, že právě většinou sají (kousnou) 3x a pak máte tři štípance za sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]