Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek se bojí

Od: ivanah1® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám pejska čivavu.Od malinka má problém, když slyší větší ránu.

Každý Nový rok máme velké problémy.Sivestra a začátek Nového roku prosedíme v koupelně. Byli js,e si pro lék na uklidnění.

Jenže poslední dobou,asi tak půl roku se Vše zhoršuje.Letos bývají dost bouřky a to je neštěstí.Již dávno před bouřkou se začne klepat,má vyplazený jazýček, a řekla bych ,že trpí.Nevím co s tím mám dělat. Samozřejmě ho držím v náručí a utěšuji jej,ale moc to nepomáhá.Poprosila bych Vás o radu, jak rychle a účinně pejskovi pomoci.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Predevsim ho prestante utesovat, tim ho stresujete ze vseho nejvic. Pes musi mit pocit normalnosti, jinak ma pocit ze se neco deje. Ucte ho nevsimat si hlasitych zvuku, neco upustte a kdyz bude spatne reagovat, odvedte ihned pozornost nejakou hrou, projevem radosti. Totez, kdyz prijde bourka, vybuch pyrotechniky, cokoliv ho stresuje. Hlavne se chovejte normalne, psa nikdy nechlacholte!

hodnocení

2x

Předchozí majitel mé fenky prý při každé bouřce a ohňostroji musel zatáhnout žaluzie a závěsy a stejně byla schovaná pod peřinou. Po jeho smrti jsem si ji vzala a hodně věcí jsme spolu změnily. Doma se cítí bezpečně, bouřku a ohňostroj ignorujeme, ale venku při nějaké ráně se otočí a maže domů. Je už v letech, tak to neřeším. Kdyby byla štěně, určitě bychom i to zvládly odbourat. Chce to klid, myslím,že když se majitel necítí bezpečně, i pes není v pohodě.

hodnocení

1x

Nedržet v náručí, neutěšovat. Dělejte, že se nic neděje, protože se opravdu neděje. Pes u vás musí cítit jistotu a ne že v dálce zahřmí a vy ho jdete chlácholit. Přestaňte stresovat svého psa a při bouřce mu puste televizi nebo rádio.

hodnocení

0x

Už to asi není rada pro Vás, ale třeba pro někoho dalšího. Já sama mám na pyrotechniku velmi vyhraněný názor. Proto jsem kdysi cca půlroční štěně o Silvestru vzala k oknu do náručí a při zvucích jemu i sobě nahlas říkala - to jsou ha.zlové, nic jiného než ha.zlové. Pochopil mě a trochu poštěkával. A další Silvestry už jen rozzlobeně poštěkával. Ale zase ne tak moc, aby se rozzlobili sousedé.

S fenkou, kterou jsem od štěněte neměla, to bylo horší. Možná trochu pomohlo CD se zvuky, které jsem jí pouštěla.

hodnocení

0x

Chovala jsem knírače. Pes, kluk, aby byl chovný, musel absolvovat svod, bonitaci, 2 výstavy a zkoušky poslušnosti. Chodili jsme na cvičák, kde nám všechno vysvětlili a pod dohledem jsme se naučili vše, co je potřeba. K tomu, aby dostal chovnost, nesměl se bát střelby. Střílelo se na bonitaci i na zkouškách. Měla jsem velké štěstí, že se ani Andy, ani nikdo z mých dalších psů střelby nebál. *palec* Tohle píšu proto, že na cvičáku a pak v životě jsem zažila mnoho psů, kteří se rány báli. Lhostejno, jaká rasa to byla. Na cvičáku jsem viděla několik velkých psů, za které pánové dali nekřesťanské peníze, také mužská ješitnost byla obrovská, kterým se psi rány báli. Neuvěříte, co všecičko dělali, aby psa naučili rány se nebát a byli uchovněni. Většinou to skončilo panikou při výstřelu z poplašňáku 100m, za keři, vzdáleného. Nikdy nikoho jsem neviděla, ba ani jsem neslyšela o někom, kdo psa odnaučil strachu. Za ty roky od cvičáku, cca 30, jsem už viděla a zažila pejsky, psy i psiska, kteří střelbu, rakety, bouřku nezvládli. Panika, hysterije. *alene* Jsem hluboce přesvědčená, že je to zapříčiněno stavbou ucha a lebky a také nervového zakončení a také stavbou

mozku. Je to prostě tak a musíte s tím počíta a hlídat prcka, aby v panice neutekl do pryč.

hodnocení

No on se pejsek sice dříve bál jen na Sivestra, ale jak stárne tak se bojí víc.V žádném případě ho v tom nenechám samotného. Budu s ním ,aby věděl,že je tu někdo, kdo ho má rád.Učit ho už nic nebudu.

hodnocení

0x

Nkterého psa bázní neodnaučíte, já s tím mám problém každou zimu 7 let. Doma si někam zaleze, ovšem venku jakmile něco něke vystřelí a táhne domů. Zkoušela jsem všechno mozné, naprosto marně. Všechny prášky, kapkya j., jsou zbtečně vyhozené peníze. Ostatně setkala jsem se s majitelem loveckého psa, střelba mu nevadí, petardy ano.

jofa*
hodnocení

0x

Jak známo, pokud chcete něco od psa, musíte ho od malička tomu naučit a přivyknout. Já jsem jezevčíka právě rajechtlím všeho druhu přivykal od mala a došlo to až tak daleko, že pokud někde něco bouchlo, o silvestra ani nemluvě, tak musel za každou cenu ven, aby vše viděl a slyšel. Vlastně jsem docílil pravého opaku, což rovněž nebylo ideální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]