Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemáte někdo radu, jak se zbavit ptáků, kteří létají na strom? Myslím, že se jedná o špačky. Přímo pod stromem máme terasu, která je deno denně od trusu, všechen zahradní nábytek, dětské prolézačky a hračky, už jsme z toho zoufalí. Strom je dost vysoký, jedná se o břízu, může mít tak 20 metrů, nejlepší by bylo ho pokácet, ale to nám úřad nejspíš nepovolí? Ptáci už si tam udělali 3 hnízda a denně jich v koruně sedí klidně i dvacet naráz včetně holubů, myslím, že je to jejich hlavní strom na ptačí sněm. Všude čtu, že elektronické plašiče jsou úplně k ničemu, takže pokud neexistuje něco jiného, tak maketa havrana? Jenže jak ji mám umístit na korunu tak vysokého stromu, vyšplhat? Můžete mi prosím někdo poradit? Děkuji
Určitě na strom začali ptáci létat až jste udělali pergolu. Naplánujete blbě zahradu a pak chcete řezat zbytečně strom. Další dotazy budou jak udělat rychle na zahradě stín a kam zmizeli ptáci.
Chápu, že trus na věcech vadí, ale nezlobte se na mě, ptáci prostě venku jsou. Když už máte posezení pod stromem, kompletně si to zastřešte, také řešení. Z mého pohledu je každého zbytečně pokáceného stromu škoda a mrtvou zahradu bych mít nechtěla. To opravdu nemáte jinou možnost, než chtít strom pokácet (plašení ptáků)? M.
Co řeší to, že místo trusu na terase bude na pergole? Nic, stejně to budu muset seškrabávat. Asi jste si nepřečetla celý můj dotaz, ptám se hlavně na to, jak mám umístit maketu havrana na tak vysoký strom, ne jak ho pokácet. A jestli umíte plašit ptáky, kteří sedí ve 20 metrové výšce, tak mi prosím poraďte, protože když zakřičím nebo zatleskám, tak jediné co udělají je, že si vesele sedí dál a doslova na mě hazí bobek.
Já jsem milovník ptactva a přírody, ale nic se nemá přehánět. Zaujalo mě, že ten strom je 20m bříza. Bříza je krátkověký strom a snadno podléhá hnilobě apod. Kdysi spadla známým na chatu a od té doby vím, že i pěkně vypadající bříza může být shnilá. Zajděte na úřad, bříza je vlastně plevelný strom a o nic nejde. A to vám nevadí ty malá poletující semínka? My jsme kdysi měli břízu u domu, aby vytáhla vhkost, pak byla pokácena a vysazena nová. Ale toho bince, když odkvetla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.