Nejste přihlášen/a.
Sousedovo vlčák přeskočil jejich plot a zakousl se do krku psa, který byl u nás s návštěvou. Pes neměl šanci se ubránit a začal kvílet. Dalo nám dost námahy vlčáka strhnout. No zkrátka hororová scéna a adrenalin. Není to poprvé co tento vlčák přeskočil plot i ven na ulici kde napadal kolemjdoucí psi. Jeden z nás byl od něj pokousaný a druhý utrpěl zranění na noze. Byla přítomna policie. Bylo nám spočítáno bolestné. Máme uplatnit bolestné na sousedovi a nebo ne? Máme obavy aby se nám nemstil. Děkuji za vaše názory.
Pokud je soused slušný, omluvil se a aktivně řeší lepší zabezpečení psa, aby se to neopakovalo, bolestné bych po něm nežádala. Jen uhrazení nákladů za veterinární péči o zraněného psa.
Jestli je to ignorant a nic řešit nehodlá, pak bych na vyplacení bolestného trvala. Třeba ho to přiměje přehodnotit situaci.
Čeština,ach jo. Je to blbě napsáno,"jeden z nás".... V podstatě to chápu tak,že pokousal tři psy,2+1... I když,čtu to ještě jednou a fakt asi dva lidi plus pes...
,poliši,bolestné...
Pokud se nedohodnete sami, budete se soudit a můžete prohrátl a ještě bdete át problém se sousedem, asi není dobrý člověk, když má tak zlkho psa. Držím palce. A lituju vašeho ejska.
aja1946,příliš rychle soudíte souseda. Měl jsem podobný incident nedávno. Mám na pozemku stání pro auto a za ním bránu,kterou se psy vycházíme ven. Tři jsou naučeni k dětem,neútočí na nic,čtvrtá vlčanda je ostrá,hlídač. Ale nikdy mi venku na jiné psy neútočí. Bohužel,stalo se,vyšli jsme z brány a tam buldoček. Vlčanda okamžitě útok,naštěstí ho rafla za kšíry,takže mu neublížila. Ale měl jsem co dělat ji odtrhnout. Soused vyhrožoval soudy,odškodněním a.p.,chápal jsem ho,omluvill se. Ale nedalo mi to a projel jsem záznamy,mám ten prostor pod kamerou. A co nevidím,jeho děcka,když jsem nebyl doma,toho buldočka vodila přímo k bráně a měla strašnou radost,jak moje fena řádí... Záznam jsem ukázal sousedovi a byl klid.
No já soudila podle dotazu, že se soused asi nebude chtít dohodnout, jinak by zde dotaz nebyl. chápu že se to může stát.
V pohodě.... Jen mi trochu vadí,že u podobných dotazů a článků je automaticky ze psa zabiják,bojové plemeno (taková blbost) a podobně. Přitom zdravý pes je takový,jakého ho okolí udělá. Netajím se,že jsem pejskař,mám psy radši,než lidi a nějak automaticky se stavím na jejich stranu.. Docela by mě zajímalo,proč ten pes utíká a útočí...
Také máme rádi psy. Vlčáky jsme měli 30 let (dva po sobě - každý se dožil 15 let - Lorda a Avara). Toto plemeno má v krvi ostražitost atd. Je třeba se mu věnovat a vychovávat ho. Má hlídat uvnitř a ne dorážet na všechny co jdou kolem po ulici. A o tom to je. Nízký plot, který umožní psovi jej přeskočit a problém je na světě. Chyba je, podle mého názoru, v majiteli psa, který navíc o tom ví, že pes plot přeskakuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.