Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uplatnění bolestného při pokousání psem

Od: mh odpovědí: 13 změna:

Sousedovo vlčák přeskočil jejich plot a zakousl se do krku psa, který byl u nás s návštěvou. Pes neměl šanci se ubránit a začal kvílet. Dalo nám dost námahy vlčáka strhnout. No zkrátka hororová scéna a adrenalin. Není to poprvé co tento vlčák přeskočil plot i ven na ulici kde napadal kolemjdoucí psi. Jeden z nás byl od něj pokousaný a druhý utrpěl zranění na noze. Byla přítomna policie. Bylo nám spočítáno bolestné. Máme uplatnit bolestné na sousedovi a nebo ne? Máme obavy aby se nám nemstil. Děkuji za vaše názory.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No pokud to není částka "menší než malá", tak si to bolestné klidně uplatněte.

Pokud máte obavy ze msty, tak ho neuplatňujte.

To ale neznamená, že odteď se vše uklidní (jak v jednom, tak v druhém případě).

sasanka*
hodnocení

2x

Pokud je soused slušný, omluvil se a aktivně řeší lepší zabezpečení psa, aby se to neopakovalo, bolestné bych po něm nežádala. Jen uhrazení nákladů za veterinární péči o zraněného psa.

Jestli je to ignorant a nic řešit nehodlá, pak bych na vyplacení bolestného trvala. Třeba ho to přiměje přehodnotit situaci. ;)

jofa*
hodnocení

1x

S papírama od lékaře, který zranění na bolestné ohodnotí a jít na pojišťovnu.

janh*
Teď pokousal jen psa...
Takže jedině občansko právní žalobu(advokát,bolestné...) a soudit se...
sebod*

nepokousal jen psa, pokousal dva lidi

berger*

Čeština,ach jo. Je to blbě napsáno,"jeden z nás"...*nevi*. V podstatě to chápu tak,že pokousal tři psy,2+1... I když,čtu to ještě jednou a fakt asi dva lidi plus pes...*ee*,poliši,bolestné...

janh*
Ale furt platí občansko-právní žaloba...tzn.soud rozhodne zda ano či ne + možná soudní výlohy...Pokuď má soused slušný příjem a nebude mít lepšího právníka,tak ano.Pokuď je to socka,tak ne.

hodnocení

0x

Pokud se nedohodnete sami, budete se soudit a můžete prohrátl a ještě bdete át problém se sousedem, asi není dobrý člověk, když má tak zlkho psa. Držím palce. A lituju vašeho ejska.

berger*

aja1946,příliš rychle soudíte souseda. Měl jsem podobný incident nedávno. Mám na pozemku stání pro auto a za ním bránu,kterou se psy vycházíme ven. Tři jsou naučeni k dětem,neútočí na nic,čtvrtá vlčanda je ostrá,hlídač. Ale nikdy mi venku na jiné psy neútočí. Bohužel,stalo se,vyšli jsme z brány a tam buldoček. Vlčanda okamžitě útok,naštěstí ho rafla za kšíry,takže mu neublížila. Ale měl jsem co dělat ji odtrhnout. Soused vyhrožoval soudy,odškodněním a.p.,chápal jsem ho,omluvill se. Ale nedalo mi to a projel jsem záznamy,mám ten prostor pod kamerou. A co nevidím,jeho děcka,když jsem nebyl doma,toho buldočka vodila přímo k bráně a měla strašnou radost,jak moje fena řádí... Záznam jsem ukázal sousedovi a byl klid.

No já soudila podle dotazu, že se soused asi nebude chtít dohodnout, jinak by zde dotaz nebyl. chápu že se to může stát.

berger*

V pohodě...:-D. Jen mi trochu vadí,že u podobných dotazů a článků je automaticky ze psa zabiják,bojové plemeno (taková blbost) a podobně. Přitom zdravý pes je takový,jakého ho okolí udělá. Netajím se,že jsem pejskař,mám psy radši,než lidi a nějak automaticky se stavím na jejich stranu.. Docela by mě zajímalo,proč ten pes utíká a útočí...

mh
hodnocení

Také máme rádi psy. Vlčáky jsme měli 30 let (dva po sobě - každý se dožil 15 let - Lorda a Avara). Toto plemeno má v krvi ostražitost atd. Je třeba se mu věnovat a vychovávat ho. Má hlídat uvnitř a ne dorážet na všechny co jdou kolem po ulici. A o tom to je. Nízký plot, který umožní psovi jej přeskočit a problém je na světě. Chyba je, podle mého názoru, v majiteli psa, který navíc o tom ví, že pes plot přeskakuje.

miklous*
hodnocení

0x
Máte právo nejen na bolestné, ale i na náklady spojené s léčením, ušlý zisk, náklady na veterináře za pokousaného pejska i za jiné škody (například potrhané kalhoty a pod.)
Za to vše je odpovědný majitel zvířete. A tyto škody jsou hrazeny pojišťovnou z pojištění občanské odpovědnosti.
Určitě bych za ním zašla, požadavky mu řekla a pokusila se s ním domluvit. Měl by se k tomu postavit jako dospělý člověk. Když vaše dítě rozbije sousedovi okno, také ho zaplatíte a nediskutujete... A škoda na zdraví je horší než rozbité okno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]