Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvířka pro kočku

Od: tomin odpovědí: 7 změna:

Zdravím, plánuji koupi dvířek pro kočku. Zaujaly mě cenově ty, které fungují na principu magnetu, že kočka má na obojku magnet a ten ji umožní vstup přes dvířka. Má s nimi nekdo zkušenost? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Známá má nějaká dvířka na čip, nechala kočkám čip aplikovat pod kůži na krk a dvířka je pustí. K dvířkám jde dokoupit těch čipů víc. Když měla obyčejná dvířka, tak jí do baráku lezli cizí kocouři.

hodnocení

0x

No ty kočky nemají magnet, mají čip, který otevře dvířka právě jen jim.

Jenže problém je v tom, že nechat běhat kočku venku s obojkem zvyšuje riziko, že se na obojku oběsí. Kočky máme od nepaměti, všechny chodi ven, ale právě po varování jednoho chovatele, který takhle našel kocoura viset na plotové tyčce, naše kočky nikdy nenosily obojky

etana*
hodnocení

0x

Nejsou špatné, aspoń vám do bytu nepolezou cizí kočky. Jen je třeba dobře nasazovat obojek, ani moc pevně, ani volně, kočky jsou zvyklé prolézat tam, kudy dokážou prostrčit hlavu a mohou zůstat někde uvízlé na obojku. Já měla v satelitním městečku, kde měl každý druhý kočku dvířka bez magnetu a cizí kočindy nám špacírovaly po bytě každý den.

hodnocení

0x
Tak co jsem slyšel hradit paní Kláru z pořadu kočka není pes, tak vždy doporučoval na dvířka ovládaná implantovaným čipem.
Popravdě nápad, ovládání dvířka magnetem na obojku mi nepřijde moc šťastný. Opravdu se něco takového používá?

tomin
hodnocení

0x
Konkrétně jsem koukal na tyhle mall.cz/... .. Ty na mikročip by se mi líbili víc ale ty jsou za jiné finance. Jen se mi nechce dávat kočce obojek kvůli rizikům uškrceni nebo někde zachycení. Takže nejspíš asi zatím zkusím obyčejné a kdyby mi sem náhodou lezli i jiné kočky tak bych musel zainvestovat.

Existuji obojky špeciálne vyvinuté pre kočky,ktoré sa v prípade zachytení same rozepnú a uvolní z krku.Tam je sice riziko,že kočka príde čas od času bez obojku a budete musieť dokupovať nové,ale radšej strata obojku,ako strata kočičky.A obojek je dobrý aj pre to,aby sa vedelo,že kočička niekomu patrí a nieje túlavá.Hlavne tam,kde sa delajú každoročné odchyty a kastrace toulavých koček.

tomin
Zjišťoval jsem že existují obojky i s gumou které se natahnou když se někde zasekne. A nemůže mít ten magnet nějaký negativní vliv na zdraví kočky když ho má stále u krku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]