Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S pejskem k moři?

Od: limetka* odpovědí: 12 změna:

Podělí se někdo o zkušenost z pobytu s pejskem (v našem případě čtyřměsíčním štěnětem) u moře (Jadran)? Podotýkám, že jedeme autem a budeme v místech, kde je minimum turistů a žádné velké pláže, kde by pejsek někomu mohl vadit. A také jsou mi jasné formality jako např. psí pas a očkování. Na co nezapomenout a jak mu to zpříjemnit, abychom to všichni v pohodě přežili a užili? *smich*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

3x

Dodám jen pozor na průjem.Mít nějaké léky a nezapomenout na sáčky.

hodnocení

2x

Ze zkušenosti vím, že psovi je moře lhostejné. Je to prostě voda a je slaná, proto ji, na rozdíl od říční, prostě nepije... Pejskovi dejte před cestou nějaké uklidňovadlo, někdo dává Kinedril, lékař asi doporučí Sedalin. A vemte mu sebou jídlo, na které je zvyklý.

myse*
hodnocení

2x

pes bude v pohodě, ale musí mít možnost někde se ochladit. Možná se bude koupat,možná ne - to je hrozně individuální. Každopádně musíte myslet i na něj, pokud půjdete k moři vzít mu misku a sladkou vodu, možnost stínu apod.

Na cestu - mezinárodní očkovací průkaz s potvrzením veterináře o zdrav. stavu psa (nevím jestli už není nějaký speciální psí pas)

Samozřejmě vlastní psí granule/konzervy

donaska*
hodnocení

0x

Z formálního hlediska by vám mohl pomoci článek www.ireceptar.cz//... a co se týče cesty samotné, tak ho hlavně nenechávat v autě samotné, často stavět, zajistit přísun vody... osobně bych ale s tak malým psem daleko necestoval *sok*

limetka*

Když jsme uvážili všechna pro a proti, říkáme si, že bude menší problém zajistit naší štěňulce pohodlí na cestách (v mezích možností) než ji dávat někomu na hlídání, právě proto, že je ještě moc malá a asi by nechápala, co se děje a bylo by to pro ni myslím hodně frustrující, kam že jí to ta její smečka zmizela a proč ona je někde úplně jinde, kde to vůbec nezná... I když moc nepočítám s tím, že si na té dovolené odpočinu, budou to zas nové zážitky a těším se.*frajer*

hela*
hodnocení

0x

francouzsky-buldocek.cz/...

artur-hedera.rajce.idnes./...

podívejte se na diskusi i fotky (jsou úžasné). V diskusi o dovolené je pár typů, jak spříjemnit pejskovi cestu autem.

crazim*
hodnocení

0x

My jsme byli se psem (pudlíkem) u moře 2x a bylo to bez problémů. Hlavně je dobré poradit se s veterinářem, on mu dá nějaké prášky na uklidnění nebo injekci.. A mám dojem, že nám dával i do průkazu nějaké razítko, aby mohl pejsek vycestovat do zahraničí.Jestli je na Vás pejsek zvyklý a neuděláte nikam bez něj ani krok, určitě ho doma nenechávejte. Určitě bude radši s Vámi než někde u babičky na hlídání. Přeji bezstarostnou dovolenou

danuskakal*
hodnocení

0x

Zkušenost vlastní nemám, vlastně nemám ani zvířátko, ale určitě bych ho k moři nebrala. A jako turistce by mi pes na pláži vadil. Neberte to prosím ve zlém. Jen můj názor. Mějte se krásně dana

orang3*
hodnocení

0x

Ahojky...já osobně, pokud bych měla hlídání pro pejska, sebou bych ho za žádnou cenu nebrala..U Jadranu je spousta pláží, kde je psům vstup zakázán..A to platí i na malé pláže..Když se ti tam někde pejsek vykaká, musíš to bezpodmínečně uklidit! V zemích u Jadranu jsou úplně jiné podmínky než v čechách..S pejskem je to podle mě zbytečná starost..A vem si že bude chudák dlouho zavřený v autobuse při cestě tam i zpátky..Je malý a z autobusu se mu v horku a ještě při tak dlouhé cestě může dělat nevolně.I když pojedete v noci, platí to také..Z vlastní zkušenosti vím, že zvířata cestu dopravními prostředky moc dobře nesnáší..A to ještě jiné prostředí u moře..Kde vlastně budete bydlet? Máš ověřeno, že budete v hotelu, kam smí i zvířata? Kamkoli půjdete, budete ho muset brát s sebou...podle mě je to zbytečná starost..pejska si užiješ až až :) teď si u Jadranu odpočiň a měj se hezky :) Akorát doufám, že vám tam nebude pršet..Já tam byla od předminulého pátku týden a ceeelou dobu nám tam pršelo :(...Ale udělej jak chceš..klidně pejska vezmi, ale mysli i na případné problémy :) měj se

limetka*
hodnocení

0x

Ahojte, děkuji za všechny rady, k tomu už jen malé shrnutí - jedeme autem, takže štěňulce budeme často zastavovat na venčení i pití, jedeme na místa turisty méně navštěvovaná (tam kam chodíme k moři, býváme některá dopoledne třeba sami nebo jen dvě tři rodiny na půl kilometru). Uklízení bobíků považuji za samozřejmost nejen na dovolené, a na pláži jako takové by mi pes také jako turistce nevyhovoval. Naštěstí ty skalnaté, kamenité přístupy do vody nejsou pláž...

martina*

Ahoj,prosím můžete mi poradit,kam jezdíte k moři,že jste tam dopoledne sami?Jezdíme také s pejskem a zatím jsem takové místo nenašla. Byla bych moc a moc vděčná. Prosím odp. na soukr.e-mail. Děkuji Martina

limetka*

Ráda vám sdělím info, příp. i pošlu fotečku, dejte mi do vnitřní pošty svou mailovou adresu. Pěkný den!*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]