Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče, aby povolili kotě?

Od: anonymniclovek odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, bude mi 14 let a moc bych si přála koťátko.
Problem je, jak přemluvit rodiče? Ano, možná to zní divně a sobecky, ale..
bydlíme v baráku, kotě bude mít na běhání celou zahradu a na noc ho budeme zavírat do místnosti ( samozdrejme pokud bude chtít, klidně at si na noc zůstane venku ), kde jsou pelíšky ( cca 4 + prolézačka ) a kotel . Bude moc běhat i po celém domě, to bezpochyby. Podle me jsou tohle celkem dobré podmínky pro kotě, ne?
Na internetu jsem našla kde prodává jedna paní kotě, ale bojim se ze ji někdo napíše přede mnou a vyfoukne mi ho..
Takže potřebuji pomoc.. nevíte co na rodiče platí aby “vyměkli”? Jak přemluvit aby druhou kočičku povolili? Můžete mi prosím napsat nějaké chytré argumenty?
Dekuju předem - anonym :)
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mě bys jako rodiče neukecala ani omylem
Brzo te začnou zajímat úplně jiny věci a kočka ti bude akorat na obtíž a v ostatním souhlasim s kolegou nade mnou sou to jen starosti
Navíc kotě ti dá dnes kdekdo a zadarmo nevidim jedinej dúvod za to dávat jedinou korunu

hodnocení

2x

doškrábaný nábytek, chlupy, noční mrančení a řev, smrad ze záchodu, paraziti

Neznám jediný pozitivní argument. Jestli je to milé chlupaté a léčí to nervy, tak ok, ale najprve ty nervy rodičům způsobí právě kotě a pak dospělá kočka :).

Argument, že bude mít ta druhá kamaráda není moc vhodný :) a ani silný.

doplněno 06.07.20 19:32:

Navíc kočka je svéhlavá a dělá si co jí napadne a neposlouchá. Není to pes.

Znám jednu rodinu u které jsem byl na návštěvě a připadal jsem si jako v kotci. Kočky lezli i po stole a všude se dotíraly. Zbavit se jich nedalo, protože jak po člověku lezou, tak ihned při sebemenším náznaku roztáhnou drápy. No ještě, že jsem tehdy měl pevné kalhoty.

No a majitelé? To je nemoc. Nepsal bych to, kdybych to nezažil, byť na pár hodin. Navíc mi teklo z nosu, jak mám alergii a kočky se toulají všude po venku a prolézají i popelnice.

doplněno 06.07.20 19:55:

15 - 26 začíná teprve ta pravá škola, kdy se člověk musí učit, takže kotě budou vychovávat chudáci rodiče...

etana*
hodnocení

1x

Ani mě bys neukecala. Roztomilé koťátko bude už na konci prázdnin stejně "nudná" dospělá kočka, kterou už doma máte a zjevně ti nestačí. A bude tou kočkou, která u vás bude bydlet dalších patnáct let, kdy ty už dávno budeš mít jiné zájmy a určitě se o ni nebudeš celou dobu starat.

hodnocení

0x

Je snadnější získat odpuštění, než dovolení.

hankapa*
hodnocení

0x
Já když byla v tomto věku, tak se mi na paty u popelnic pověsilo kotě a šlo se mnou až domů, naši byli že začátku proti, ale nakonec mi jej doma nechali, ale kdybych bje přemlouvala, tak by mi to stoprocentně nedovolili, takže nevím, leda kotě donést domů a doufat že ho nevyhodí, popřípadě se domluvit s původní majitelkou zda bys jej po nepodařeném pokusů mohla vrátit, ale osobně bych to neriskovala

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]