Nejste přihlášen/a.
Před chvilkou přiletěli na náš dvorek ( jižní Morava) dva drobní krásní ptáčci. Měli sytě červenou hlavičku ( pouze vrch) a vrchní křidýlka žlutá. Nikdy jsem je tady neviděla. Můžete mi, prosím dát informaci, co to mohlo být? Bohužel jsem je nestačila vyfotit.
Děkuji
ing.Marie vašíčková
Svatobořice-Mistřín
Identifikace by měla být jednoduchá. U nás totiž moc ptáčků s červenou čepičkou není. Z velkých to je třeba strakapoud nebo už zmiňovaná žluna zelená, z menších pak právě stehlík nebo čečetky. Ale váš popis sedí právě na stehlíky. Ti mají i tu žlutou, ale i černou, béžovou, bělavou...trochu jako papoušek.
Jinak z vlastní zkušenosti vím, že paměť si s námi může zahrávat. Takže pokud není fotka, detailní popis ptáčka se často od reality může lišit. M.
Netvrdím, že jsou to oni. Jen se jim nejvíce podobají z uvedených typů. Mrzí mě, že jsem je nestačila vyfotit, když jsem se obratem vrátila s mobilem, byli pryč. Ptáčci byli velmi pěkní,krásně zabarvení, trochu připomínali papoušky s malým rovným zobáčkem. Seděli na našem smrku ( na dvorku) a něco ozobávali.Vynikali červenou čepičkou na hlavě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.