Nejste přihlášen/a.
Těžko ho to odnaučíte. Mňoukání u zavřených dveří je kočičí přirozenost, kočky prostě nemají rády zavřené dveře. A když jim je otevřete, budou spokojené a ani za ty dveře kolikrát nepůjdou. Mám stejnou zkušenost již s několika kocoury i kočkami a věřte, že nejlepší je buď jim vyhovět a nebo je nechat mňoukat, ono je to časem přejde. Nebo možná taky ne ...
A jak by asi tu novou sedačku zničili?
Máte je deset let?
To už jsou staří a vychovaní kocourci, tak na sedačku nepůjdou. Anebo tu předcházející zničili a proto jste zakoupili novou?
Jenom se domnívám - pokud myslíte na škrábání a broušení drápků, tak by měli mít kočičí škrabadlo a navíc na zemi vhodný kousek koberce. Moje kočky občas jdou na sisál a občas vystrčí zadek na koberci, kde se zachytí a protahují. také existují škrabadla na nalepení na roh zdi, nebo na rovnou zeď.
Máte v ložnici kočičí wecko? I to jim třeba chybí.
Řešení by bylo přehodit přes sedačku na noc prostěradlo, závěs.
Tak jim kupte kupte více škrabadel aby nechodily na sedačku.Já mám jednu sedačku 11 let a i tak staré kočky a nikdy mi nevytáhly ani nitku...Mají ale škarabadla veliká ,až ke stropu a po bytě i další...
@wanesa - na počtu a velikosti škrabadel přiliš nesejde. Kočky neškrabou sedačku jen proto, že nemají kde jinde škrabat. Jde totiž i o umístění, značení a upozorňování na sebe. Třeba můj kocour má jedno škrabadlo až ke stropu, ale v koutě takže ho neškrabe, ale jen po něm leze a hraje si. Další je rohové, přesně u vchodu do kuchyně a to využívá nejvíc. Je v centru dění. A pak je jestě jedno, to samé, ale na jiném místě. Toho si skoro nevšímá. I kobereček na škrábání má, ten se mu líbil hodně. Škrabadel tedy dost, přesto se občas zavěsí na opěradlo sedačky a zkouší, co vydržím.
U tazatelky to bude i tím, že novou věc si prostě chtějí označit. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.