Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdákání kohouta

Od: slavo® odpovědí: 19 změna:

Proč kdáká slepice je mi jasné, protože snesla vejce, ale proč to po nich opakuje kohout - děkuje za snešení a nebo to má jiný důvod.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

5x
Nedělají to všichni a spíš bych to přisoudila vzrušení (a možná je to kamufláž, aby to zmátlo predatora*nevi*) M.
Taky bych to přisoudil zmatení případného predátora. Aby dravec v okolí nezjistil tak lehko, kde má slepice hnízdo a vejce neukradl.

nov
hodnocení

1x

Odkdy kohout kdáká? *smich*

hodnocení

Od té doby co jsem ho slyšel, kdákala slepice a najednou začal taky kdákat kohout.

nov

Opravdu jsem nikdy neslyšela kdákat kohouta. Nedalo mi to, hledala jsem video a našla:

72mona

Kdo neslyšel, neuvěří;)

pet32

Slepice kvoká, kohout kokrhá a kdáká kachna. Alespoň u nás jsem nikdy neslyšela, že by někdo řekl slepice kdáká

nov

Slepice normálně kdáká, kdáče. Kvoká, když sedí na vejcích. Husa kejhá, kachna káchá.

Když slepice kvoká, je to kvočna a chce sedět na vejcích. Jinak slepice kdáká.*zed*

hodnocení

A kokokodák je tedy co? - kvokání nebo kdákání?

hodnocení

0x

Ano, odkdy kdáká? Kohout přece kokrhá a takto si jakoby značí revír a i kdyby slepice snesla denně 50 vajec, tak jí rozhodně nebude děkovat.*smich*

figurek*
hodnocení

0x

protože si vzpoměl, že tady je pánem on.

Vezměte kytaru, sedněte na dvorek a hrejte mu nějakou odrhovačku. On se začne s tou kytarou překřikovat a bude kdákat tak, že úplně zfialoví. Krocani to dělají taky. Pískněte na krocana a on na vás začne hudrovat.

pet32
hodnocení

0x

Jedná se o kvokání ne kdákání

Samý hospodářský odborník :) slepice když kvoče, tak nenese, sedne na hnízdo a chce vysedět mladé. Nesnažte se mě přesvědčit o opaku. Slepice chováme 30 let a máme jich cca 40 takže bych o tom měl něco vědět. I kohouta slyším kdákat se slepicema denně.
hodnocení

A proč tedy kohout kdáká - kokokodák?

hodnocení

0x

Já si myslím, že kdáká v rozčílení. Inteligent to zrovna není a když se nervuje, tak dělá ledacos. Ten váš kdáká.

hodnocení

Osobně jsem ho slyšel a viděl.

Slepice slezla z hnízda v kurníku kde snesla vajíčko a začala kdákat.

Kohout který byl na zahradě se rozeběhl ke kurníku a začal kdákat taky.

Ten náš taky začne "spolupracovat" okamžitě jak slyší, že některá jeho oblíbenkyně slezla z hnizda. Asi aby se pochlubil že byl při tom :)

hodnocení

0x
Náš kohout kdáká, kokokodák, jako první z hejna. Všichni jsou z líhně a nikdy to neslyšeli. Jsou desetitýdenní. Kokrhat už umí také, ale jako by se snažil vyvolat v hejnu nějakou radostnou náladu. Žádná stresová reakce, běhal po dvorku, nadšeně kdákal a všechny slepice i druhý kohoutek běhali za ním a hledali co tak skvělého našel, že se chlubí. Třeba to znamená, pojďte za mnou, jdeme se bavit a prozkoumávat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]