Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze stanovit diagnostiku

Od: vojtech odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, moc bych chtěl touto cestou poprosit o radu a zda-li by někdo nevěděl co mám dělat. Mám 12 týdenní štěně yorksira a vše bylo naprosto v pořádku. Ovšem jednou v noci pes začal silně slintat a jak kdyby špatně polykat. S pejskem jsme byli na veterine kde nedokazali stanovit diagnozu, ani na hlavni pohotovosti v Brně. Poté přišla doktorka se zavereme ze je to zánět slinne žlázy a nasadila pejskovi ATB. Dva dny se jevil pejsek v pořádku ale dnes vnoci se to opět vrátilo tak jsme byli na pohotovosti znovu a opět si nevěděli rady a nakonec prý možná prezubeni. Pry v cumaku nic nema ani zadnou boulicku nikde, ale me osobne prijde ze na leve straně ma zvetsenou uzlinu a doteku se vyhýbá. Štěně drive klasicky postekavalo a knucelo ale od te doby nevydalo ani hlasku. Stravu jii s chuti ovšem vody se ani nedotkne. A malinko se mi zdaa ze ma stale tendenci si sedat a zaklanet se malinko dozadu. Navštívili jsme již tři veteriny a nikdo nic nediagnostikoval a já již vice nevím co si počít. Za pripadnou radu mockrat dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

1x
Dělali vám rozbor krve? Nepíšete.
Jinak zánět slinné žlázy jsme měli u kocoura, dostal také ATB, pak ještě jednou a dál už jsme jen sledovali. Trvalo celkem dlouho, než se mu bulka pod čelistí ztratila úplně. Veterinář říkal, že další možností je rakovina, ale u takhle mladého zvířete (byl ještě koťátko) to prý bývá výjimečné. M.
vojtech
hodnocení

Ano v krvi právě našli tu slinnou žlázu, zítra jdeme na krev znovu, protože veterinarku napadlo ze by mohla byt otrávená po uziti spreje na klistata. Pry by k tomu sedělo to slinění a neklid, tak snad budeme zitra moudřejší. Děkuji za odpověď :)
vojtech
hodnocení

Dobrý den, děkuji za zprávu. Nakonec se přišlo z výsledků že se jedna o otravu (kvůli spreji na klistata, jmenoval se nějak na B ale už přesně nevím) pejsek měl docela nepekne vysoké hodnoty na játrech. Dostala prasky na podporu jater a antibiotika a nějaký specialni sampon. Malou jsme vysprchovali ve vyhřáté koupelně a onen šampon 10 minut působil než se splachl. Pejsek byl za 2 dny naprosto hravý a zase úplně zdravé stenatko. Ovšem dnes v noci opět začalo slinit a znovu byt marodne :( už si vážně nevime rady a dnes ve 3 jedeme opět zkoušet veterinu :( :(

hodnocení

1x

Zeptala jsem se známé veterinářky a kopíruji její odpověď:

zdravim, tohle bohuzel na dalku nejde stanovit, muze tam byt zub, slinna zlaza, cizi teleso, uzlina atd atd. Ja bych klidne udelala CT vysetreni, pokud se beznymi metodami nedari stanovit dg. Taky nevim krve, zanetlive parametry atd

Zkuste si vyžádat CT.

vojtech
hodnocení

Dobrá děkuji zítra jdeme na veterinu tak onej poprosime :( :)
vojtech
hodnocení

Dobrý den, děkuji za zprávu. Nakonecse přišlo z výsledků že se jedna o otravu (kvůli spreji na klistata, jmenoval se nějak na B ale už přesně nevím) pejsek měl docela nepekne vysoké hodnoty na játrech. Dostala prasky na podporu jater a antibiotika a nějaký specialni sampon. Malou jsme vysprchovali ve vyhřáté koupelně a onen šampon 10 minut působil než se splachl. Pejsek byl za 2 dny naprosto hravý a zase úplně zdravé stenatko. Ovšem dnes v noci opět začalo slinit a znovu byt marodne :( už si vážně nevime rady a dnes ve 3 jedeme opět zkoušet veterinu :( :(
72mona
Pokud je tedy už diagnostikována otrava, možná by chtělo popřemýšlet, jestli původ nemůže být ještě někde jinde (než jen sprej). Vrací se to,jako by se znovu a znovu dostával pejsek k tomu toxickému. Nemá třeba přístup k nějaké rostlině, přípravkům na mytí atd.? M.
vojtech
hodnocení

Teď volala doktorka výsledky.. Pejsek trpí protosystemovym zkratem :( :(...

chudáček, to je mi líto

m123*

Chudák malej, ale četla jsem, že pomáhá operace, tak to snad klapne a bude ok.

vojtech
hodnocení

Na operaci je moc malinká a tak budeme rok čekat než povyroste a pak je operace možná avšak bohužel je tam riziko že ji nedá, stojí prý 50 000kc ale jestli je jen mala naděje že by pejsek mohl žít plnohodnotny zivot tak do toho jdeme. Do té doby dietky a snažit se pejskovi udělat co nejhezčí dny. Děkujeme za podporu, diagnoza a rozhodovani to bylo pěkně nemile :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]