Nejste přihlášen/a.
Možná už to byla letošní mláďata. Ve městech se jim daří lépe hnízdit. A tady je moc hezké čtení:
Zdravím. @nikc, já si myslím, že tu bude souvislost s přemnoženými hlodavci (myslím že hraboši) v poslední době. Z polí se rozšířili i do měst. Příroda si "ví rady". Moc hlodavců, na nich se uživí hodně dravců. Až se srovnají do normálu počty hlodavců, neuživí se tolik dravců a i jejich počty se srovnají. Příroda umí nastolit rovnováhu, jen člověk jí to neustále ztěžuje . Ida
Teda orla jsem zatím nepotkal, jinak souhlas. Jen se děsím okamžiku, kdy mě nějaká srnka z toho kola sundá. Zatím dobrý, ráno jsme si sice s jedním srncem vysvětlovali, že se mezi chodce nepočítá a tudíž má zvolit pravou stranu vozovky, ale nakonec to vzdal a upaloval do louky .
Amper - srnka? Stačí zajíc. Kamarádku sundal. Pár stehů na bradě, pár naraženin, odřenin a helma na vyhození. Nepamatovala si, jak se dostala domů. M.
Mně zkřížila cestu bachyně s mladejma pruhovanejma selátkama. Lekli jsme se všichni, já i kančí mláďata.
Mechanikovi z vedlejší vsi vběhla pod kolo kočka. Asi černá. Má je rád, tak si ustlal a totálně si zrasoval koleno. Jezdit může, s chozením je to horší.
Dobrý den, budou to ty poštolky, které se chytře naučily, že ve městě je hodně potravy (např. holubi) a příjemné hnízdění (kostelní věže, paneláky nebo staré půdy). Obávám se, že kromě trávení nebo střílení (což není "košér") není způsob, jak je omezit (ve městě nemají přirozeného predátora). Zdravím!
hg - u nás na zahradě poštolka holuba ulovila, ale je fakt, že to byla možná hrdlička (když poštolka dojedla a odletěla, tak jsem našel už jen několik peříček).
Lepší rodinka poštolek než přemnožení hlodavci. Jinak holub je pro poštolku příliš velké sousto. Máme je v práci pod oknem a holubi mají hnízdo naproti na stromě. Do hnízda nosí převážně myši.
Poštolka může lovit i holuby, ale je to stejně lokální, jako když káně loví slepice. Úplně běžné to není. M.
Před kanclem mi sedí na stromě poštolky a zároveň holubi, ale jsou to o chlup větší hřivňáči. Holubi mají hnízdo přímo na stromě poštolky naproti na budově a nevšímají si ani mláďat. V minulých letech zahnízdily přímo pod oknem a do hnízda nosily jednu myš za druhou. Drobné ptáky do velikosti kosa donesly jen několikrát za celou dobu hnízdění zatímco hlodavců nosily desítky každý den.
Uvádím to jen pro zajímavost, ne abych zpochybnil možnost že uloví i slabšího holuba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.