Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámý brouk

Od: fida odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

našla jsem v kuchyni na lince brouka a mám strach, aby to nebyl šváb. Pomůže mi prosím někdo s určením. Děkuji!f

Neznámý brouk

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jediné, co k tomu mohu říci, je, že šváb to zcela určitě není. Jinak fotka poskytuje velmi málo markantů, ze kterých by se dal brouk určit. I když entomolog by si možná poradil.

hg
hodnocení

0x

Já bych úplně toho švába nevylučoval. Řekl bych, že se jedná se o nymfu rovnokřídlých nebo švábovitých hmyzáků. Pro uklidnění , ne všichni zamoří byt.

jofa*
hodnocení

0x

Zmrzačený cvrček polní ( samec).

Viděl jste někdy na vlastní oči cvrčka? Nechte svého hádání a pište jinde.

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 16. 06. 2020 19:12:13
Rada žádná, jen opět rýpnutí? A do rádce, který si to nezaslouží! Prosím nechte toho! Díky!
jofa*

dajka: Na rozdíl od vás nehádám, ale snažím se i podle trosek hmyzu a to podle některých znaků, alespoń částěčně určit druh. Samozřejmě se to pokaždé nemusí zdařit. Pokud vite co je to zač, tak se pochlubte znalostmi. Zrovna tak u nosorožíka co je to na foto (wamp) dle vašich představ za brouka.

Neznámý brouk #2
hg

Spíš bych to viděl na ty šváby, rusy a pod.

Neznámý brouk #3

Neodpovídá minimálně hlava a tykadla. Takže šváb/rus spíše ne.

hg

Na obrázku od tazatele je hlava zasunutá pod hrudí , typický pro šváby. Tykadla mi docela sedí. Švábovitých je spousta druhů nejen vyobrazený rus, navíc se nymfy mění podle instaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]