Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na čmeláky

Od: stuha odpovědí: 7 změna:

Prosím, jak vypudit čmeláky z čalouněné sedačky v altánu, chemii neee a rozřezání sedačky taky neee, děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skrap*
hodnocení

1x

Položte si otázku jak moc vám tam vadí ,jsou doma malé děti? Nesnáší vybrace ,tak že něco co neustále bude rozkmitávat jejich prostor kde se usadili Použijte cokoliv ,možný i bzučák či něco podobnéhoa to co nejblíže jejich hnízda ,v červenci stejně všichni opustí toto místo .

lidka*
hodnocení

0x

Je dobře, že chemii neee! *palec* Zkuste tam nacpat hřebíček a bobkový list, co třeba nesnášejí moli. To by jim nemělo uškodit. Vzpomínám ještě na ořechové listy. Pokouknu ještě v mých "babských" radách a když něco objevím, tak odpověď doplním. Možná, že se ozve ještě nějaký včelař, třeba by to bylo podobné. *klik*

stuha
hodnocení

Díky, jdu jim tam nacpat ten bobek, tak uvidím*ee*

stuha
hodnocení

tak bobek jim vůbec nevadí, ani to s nimi nehnulo, pracují nerušeně dál*bum*

lidka*

Ještě jsem objevila sušené nebo čerstvé listy z muškátů. Ale to jsou všechno rady na vypuzení molů, ale co to je proti čmelákům - to jsou tintítka. A navíc čmeláci žijí v přírodě a tak jim asi tyto vůně nevadí. Nic jiného jsem bohužel nenašla. *nevi* Snad ještě mě napadlo, jestli by nešli vykouřit, jako se to dělá u včel. Tady je asi každá rada drahá. Třeba ještě někdo poradí něco účinného. *klik* Ale jinak jsem jednou dostala od čmeldy žihadlo. Nejsou určitě agresivní, já si ho ale nechtíc přimáčkla na stehno, když jsem zalévala na zahrádce. Takže jenom jasná obrana, ale bolelo to jako čert. *ee*

stuha
hodnocení

včera jsem taky chytla jedno, když jsem jim tam dávala ten bobek, chytil se mezi vlasy a límec od bundy, jak jsem hnula hlavou tak jsem ho asi přimáčkla, nebolelo to, ani ted´ne, jenom to svědí;)

bobinac*
hodnocení

0x

pusťte jim nahlas rádio, třeba je to vyžene

nebo pod gaučem zapalte nějaké vonné tyčinky nebo tabák na vykuřování včel, to je nezabije

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]