Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle štěnice?

Od: beabea odpovědí: 12 změna:
Dnes po nás celý den lezou tihle malí broučci. Může se jednat o nymfy štěnice?
Je tohle štěnice?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kure*
hodnocení

2x
Je to možné. Zkuste pozorovat jestli se vám neobjeví kousance.
beabea
hodnocení

Děkuji za odpoved. Zatím pokousaní nejsme. Doufala sem ale že dostanu negativní odpověd :D

liska5
hodnocení

2x

Nymfy bývají takhle bledé. I ten tvar to má. Docela bych měla obavy, že to ty štěnice budou.

Dospělci řádí v noci a s rozsvícením zmizí. Kousance bývají v řádcích několik po sobě a hodně svědí.

Počkáme na další odpovědi.

hodnocení

2x

Přes den by takhle nápadně nelezly, těžko jsou vidět; určitě už byste cítili svědění a byly by vidět malé červené vpichy. A jestli mě zrak neklame, tak to má nějak velká tykadla.

72mona
hodnocení

2x
Chtělo by to fotku na nějakém kontrastním povrchu. Takhle to splývá. M.
beabea
hodnocení

Tohle jsme vyfotili trochu líp
Je tohle štěnice? #2

liska5
hodnocení

2x

Také je možnost, že se k Vám dostaly štěnice ptačí z hnízda někde v rohu na okně, či balkoně. Ty prý jsou taky časté, ale menší.

Taky koukám, jak to je strakaté a s delšími tykadly. No, nevím.

beabea
hodnocení

Děkuji všem za odpovedi. Zatím jsem žádné štípance neobjevila tak asi uvidíme ráno co na sobě najdem. Nevíme odkud se pořád berou. Mám možná zbytečný strach. Jsou hodně malincí mají jen tak milimetr.

hodnocení

0x

Mě to teda spíš připomíná čmelíka.

beabea
Byli to nakonec nejspíš ti cmelici. Našli jsme potom odkud se brali a bylo jasné že to štěnice nejsou.

Odkud se brali? Nějaké ptačí hnízdo nebo chov?

marfusa*
hodnocení

0x

My si necháváme hmyz ohodnotit na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Hmyz dáme do malé lahvičky a spěcháme do školy. V minulosti byli velmi ochotní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]