Nejste přihlášen/a.
Sousedů vlčák často v noci štěká. K tomu mají vlčáci sklon. Co je však nepříjemné, že ná budí. Sousedi to řešit nechtějí. Prý je to pes a ti štěkají. Ptala jsem se na policii a tam mi řekli, že psi štěkají a že to oni neřeší. jakou potom má logiku to, že za rušení nočního klidu je člověk postihován ale když štěká pes tak se to toleruje a ještě ke všemu je stěžovatel označován za konfliktního. Jak toto řešit? Po špuntechv uších uši bolí.
Souhlasím. Ten můj se ozve, jen když někdo sáhne na branku u plotu (5 m od domu). A jelikož jsem sama, ocením to - zvlášť v noci.
Jenže vážení, to je váš pes! To se nedá absolutně srovnávat s tím, když cizí vypatlaný čokl ňafe v noci často i dlouhou dobu tahem. Radši sem nepište, akorát jen prudíte.
Jo, jasně, další chudák psíček, jenže takových chudáčků jsou dnes plná města... A slušný člověk je v ... A původní dotaz byl, že někoho obtěžuje ňafání čokla, nepsal sem chudák psík. A vo tom to je. A že cítí cizího psa i přes zavřené okno? Kolik si myslíte, že se v noci toulá kolem cizích psů? Každou noc i několik hodin brouzdají kolem ulicí cizí psi? No, radši nic.
Zdravím. @stir má pravdu. Pes v noci upozorňuje na cokoliv "neobvyklého"; a páníček by měl zjistit o co jde, a je-li to nepodstatná věc - štěkat ho nenechat. Pokud je to v bytě, takto se vyselektují běžné situace, a pes je v noci zticha. Jen mimořádnou situaci by měl pes "nahlásit" páníčkovi. Jde o nezvládnutou výchovu. Vy, jako soused, se štěkáním nezmůžete nic. Psa zvládnout musí majitel. To platí o psovi v bytě i venku. Ale venku má pes logicky víc podnětů. Vy můžete udělat jedinou věc: sám vypozorovat, kdy, jakým "tónem" a s jakou intenzitou na CO štěká. Pak budete mít přehled o tom, kdy který soused přichází či odchází, zda sám či s doprovodem, kdy přijede návštěva a ke komu, kdy odjede, kdy se "spřátelená smečka" (= rodina s kterou kamarádíte) či nepřátelská smečka hádá nebo se dobře baví, kdy vešel do "rajónu" někdo úplně poprvé => jehož pach ještě nikdo z místních do rajónu na sobě nepřinesl, a tudíž může být fakt nebezpečný... Pes nikdy neštěká jen tak z plezíru. Vždy něco hlásí. Chce to jen trochu "hudebního" sluchu. A když už vás pes vzbudí, zmapovat si situaci. I sousedův pes vás může upozornit třeba na zloděje. Ida
Že pes v noci neustále štěká, není normální. Poukazuje to na to, že se pes nudí nebo bojí. Buď psovi přes den nevěnují, nebo je v noci zavřený někde, kde mu to nevyhovuje.
Útočnou metodou se nikdy nic nevyřeší. Snažíla bych se s nimi domluvit v dobrém. Zjistěte si, kde zhruba psa v noci mají, co by mu tedy mohlo vadit. Čast se tak děje jen z pouhé nevědomosti nebo někdy také z arogance, že mají ložnic na druhou stranu. Zkuste třeba nabídnout, že jestli na něj nemají čas, že ho budete chodit venčit na procházky atd. Vstřícný postoj je vždy lepší. Opak akorát zatvrdí.
Pes prostě štěká, kočka mňouká, kráva bučí, jen ryba je němá. Tak to je odjakživa.
Každý pes je v noci ostražitější, než ve dne, zvláště tato velká plemena. Hlídá si svoje teritorium, upozorňuje na pozdní chodce, či na kočky, ježky... Seděli jsme dříve často na kopci nad vesnicí a poslouchali ten noční psí koncert, kdy se střídal hluboký štěkot s vysokým ňafáním. .
Pes, který neštěká, není pes. Chtěl byste němého psa? Pes vidí, slyší a hlavně cítí víc, než člověk. Proto reaguje i na podněty, které člověk ani nezachytí.
Sousedka má krásnou čokoládovou labradorku a já jí ráno z okna chválím: tys zase v noci pěkně hlídala! Štěkot ke psu patří. Pokud to není stýskání psa ponechaného o samotě, nebo pláč týraného psa, je štěkot jeho projev. Jako u Vás řeč. Nejjednodušší je si na to zvyknout. Jaga.
Ještě mě napadlo, když jste vyššího věku a máte problémy se spánkem, což bývá časté i bez psů, natáhněte se na 2 hodinky po obědě. A tím doplníte noční nespaní.
"Seděli jsme dříve často na kopci nad vesnicí a poslouchali ten noční psí koncert..."? "Pes, který neštěká, není pes." Nesouhlasím. Znám plno ras které neštěkají a jsou to inteligentní a nádherní psi. "Nejjednodušší je si na to zvyknout."? ."..když jste vyššího věku a máte problémy se spánkem, což bývá časté i bez psů, natáhněte se na 2 hodinky po obědě. A tím doplníte noční nespaní."?
Ještě prosím o radu co mám v noci dělat když nemůžu kvůli psovi spát. To mám kvůli psovi měnit ve svém věku biorytmus? Ono to ani nejde protože vlčák štěká v různou noční dobu. Už jsme vyměnili všechna okna za plastová, která lépe těsní a nepropouští tolik hluk a dali si do ložnice protihluková trojskla. Zlepšilo se to ale okna otevřít v noci nemůžeme. Je to jako by vám štěkal u postele.
Pes jde vycvičit aby neštěkal. Ovšem to by se mu soused musel věnovat.. Pokud páníček nechce a na výcvik kašle, tak to moc řešení nemá, leda zvuková izolace nebo se přestěhovat.. Nebo dokud bude pes štěkat, tak mu nějací cizí neznámí chuligáni budou očůrávat auto :D Příp. kladná motivace, když psa vycvičí aby neštěkal tak dostane basu piv..
@mh - Jak je možné, že se dává přednost psu před člověkem?
Třeba jste to - nic ve zlém - jen špatně řešila. Ono "Ptala jsem se na policii" jaksi nestačí, ani se jejich odpovědi nedivím. Oznamte přestupek Policii ČR nebo obecnímu úřadu, buď písemně (doporučeně) nebo osobně (v tom případě si vyžádejte doklad o přijetí oznámení) vyčkejte rozhodnutí a podle jeho výsledku pak můžete konat či nekonat dál.
Bydlím na vesnici a soused má také ovčáka a ten také štěká.Já mám zase slepice a kohouta co kokrhá.Za vlčáka jsem vděčny,hlídá i náš dům.Na štěkání i korhání se dá zvyknou pokuď nejse zaujatý.Co mají mluvit lidi kteří mají dům u silnice s větším provozem?
me projede 20m od baraku denne 15 tisic aut, nechapu jak muze mit auto prednost pred clovekem
Jak to řešit? Těžko. Jedná se o sousedský hluk a ten má v kompetenci obecní úřad. Můžete si tam stěžovat, ale pokud obec shledá, že pes je v tomto případě obvyklé domácí nebo hospodářské zvíře, asi nic nenaděláte. Pokud by v paneláku někomu kvákaly kachny, už lze tvrdit, že se nejedná o obvyklé zvíře, ale naopak asi těžko si můžete na vesnici stěžovat, že sousedovi kvokají slepice.
Dříve za bývalého režimu, když si třeba jenom jeden člověk v domě stěžoval, že ho cizí pes v noci budí, musel majitel psa zajistit aby neštěkal nebo mu bylo rovnou, podle okolností, nařízeno tehdy ještě národním výborem, psa odstranit. Nevyspání může vést k vážnému poškození zdraví. Jak je možné, že se dává přednost psu před člověkem? Kde to žijeme? Jsme oba s manželem již vyššího věku.
Kdysi jsem sem psala kvůli podobné věci, bohužel nejvíce ohodnocen byl příspěvek, že pes je chudáček a mám mu zajistit vodu a krmení. K...a, ten pes měl všechno, jen máme smůlu, že bydlíme vedle místního vypatlaného ožraly s nevychovaným čoklem. Prostě dnes jsou psi důležitější než lidé. Jen s vámi mohu soucítit. Nemůžete si přehodit ložnici jinam? Manžel po noční musí spávat v obýváku, protože máme ložnici přímo k tomu blbovi. Jinak s vámi soucítím ani nevíte jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.