Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co se rozumí pod pojmem trimování psa? Pomůže od chlupů v domácnosti? Máte zkušenost? Cena?
děkuji
Dobrý den. Ceny jsou různé, záleží na salonu který si vyberete a na velikosti psa. Zkuste pár salonů obvolat a na cenu se poptat, abyste si udělal/a obrázek. Vysvětlení co je trimování:
Trimování je speciální úprava srsti hrubosrstých plemen psů. Spočívá ve vytrhávání odumřelé srsti (včetně kořínků), která sama nevypadá – správně trimovaní psi nelínají.
Díky trimování srst hrubne a stává se odolnější vůči vlivům okolí. Pokud se hrubosrsté plemeno ostříhá, tj. nedochází k výměně chlupů, jeho srst plstnatí a ztrácí svou ochrannou funkci.
První úprava by měla být již v 6 týdnech věku a dále minimálně každé dva měsíce
Už vám vysvětlili, co trimování je a já věřím, že když uděláte takové "jako" pomůže vám to od chlupů v domácnosti. Ještě než byly vymyšleny trimovací nože a hrabičky, já jsem trimovala pilkou na železo. Tedy plátkem. Nic za to nedáte, když vyzkoušíte. Ostřím plátku přejeďte po srsti a uvidíte, kolik toho vytahá. Po srsti i proti směru růstu. Netlačit, jen pohladit. Vytaháte i to, co by vypadlo až zítra. Raději to vyzkoušejte venku. Vezměte si sáček, budete se divit, kolik chlupů, bez námahy, vypadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.