Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour - úchyl?

Od: petra* odpovědí: 18 změna:

Zdravím, je možné aby kocour byl "úchyl"? Před rokem jsme si pořídili kocoura a sousedi si jen pár týdnů po nás pořídili kocoura taky... Poslední dobou jejich kocour neustále "leze" na našeho... Oba dva jsou kocouři a je to dost divný... už nevíme co s ním, jak se ho zbavit, aby za naším kocourem nelezl. Náš k nim moc nechodí, za to ten jejich je tady pořád a nejde se ho zbavit! Když zalíváme zahradu, on sedí a nemíní odejít ani když na něj cákneme vodou. Jiná kočka už by se neobjevila a tady tomuhle je snad všechno úplně jedno.

Jak se ho zbavit? Díky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chudák kocour není úchyl, ale pokud není vykastrovaný, tak je to prostě příroda. Už jsem se s tím setkala. Prostě kocour blbec, který se nezmůže na žádnou kočku, to zkouší na jedince stejného pohlaví, který je slabší jak on. Ovšem v tom případě,který jsem znala, ten slabší kocour pak zesílil a milého úchyla si už nepustil k tělu. Pomůže jedině kastrace.

petra*
hodnocení

Kastrace "úchyla" nebo našeho kocoura? Ten jejich je tak blbej, že by na toho našeho stejně lezl.

Občas vážně pochybuji o tom, že je to kočka! Neboť každá kočka umí zahrabat své výkaly, tedy kromě toho jejich...

usmev

lipanek
hodnocení

2x

Není to o dominanci? Kocouři jsou teritoriální zvířata více než kočky.

Naznačuje mu svoji převahu. Pokud by se ho Váš bál, tak před ním utíká. Utíká před ním, krčí se? Pokud ne, tak se mu to asi líbi.

Potom se kluci našli.

---------------------------------

Jinak, bez srandy, až budou kočky mrouskat, a oba budou dospělí, tak si vztahy vyříkají sami, bez Vás.

petra*
hodnocení

Občas utíká, ale většinou se krčí. Nemyslím si, že o to stojí...

Je až moc hodnej - navšechy (bohužel)..

lipanek

Každá kočička a kocourek má svoji povahu, některý je hodný, jiný rošťák, útěkář, nebo ostražitý, mazlivý. I ve vrhu šlechtěné kočky, vyznačující se právě tou povahou pro vlastní rasu, se najde povahově nestandartní jedinec.

A jestli je ten Váš hodný, tak vždycky ustoupí. Když se kocouři perou, tak se poměřují, vydávají nářek, a po chvíli na sebe vlítnou, lítají chlupy, a ten, který skončí na zádech, vyklízí pole. Mám to tady na denním pořádku. Ráno nacházím nastláno světlých chlupů, ale přes den se tu šmrdolí po zahradě jenom mourek, ten nejsilnější. Světlého angoráka zahnal.

figurek*
hodnocení

2x

no tak možná je sousedův kocour trochu přihřátý. Homosexualita není v přírodě nijak vyjímečná a třeba mezi psy, koňmi nebo orangutany se čtyřprocentní jedinci najdou taky.

72mona
hodnocení

1x
Takhle se chovají mladí kocouři. Nemají zkušenosti, tak je sbírají. Mají puzení, ale ještě neví co s tím. Zeptám se, není rezavý či bílo rezavý? Ti jsou takoví moulové. Každopádně kastrujte, ať se chová jakkoli. Nechtěných koťat jsou tisíce. M.
petra*
hodnocení

Není je černobílý.

Ale vzali si ho podle mého až příliš brzo...

wanesa*

Není úchyl*smich* je to naprosto normální.Kocourek který za vámi "leze" to dělá proto, že chce třeba jenom kamaráda, nechce být sám a do toho na něj lezou choutky a neví co s tím. Náš kocour ,když mu bylo asi 7 měsíců ,tak se snažil znásilnit naší dvouletou kočku ale znásilňoval jí do boku, protože ještě nevěděl, kam má... kočka vykastrovaná vykulená ,my jsme se mohli umlátit smíchy:)

Jsou kočky,které nemůžou být samy a chtějí kočíččího kamaráda.Naše Nelinka taky špatně nesla samotu,mňoukala celý den za dveřmi dokud jsme nepřišli z práce...jak povídala sousedka.Tak jsem jí pořídila kotě kocourka a už nemňoukala,ani mě nevítala u dveří , ale spala s novým kamarádem někde v objetí...

Tady jedna fotka stará 9 let...hrůza, jak ten čas letí:(

Tady měl kocourek cca 4 měsíce a váhově na tom byl už stejně jako naše Nelinka.Měly oba 4 kila.Dnes má kocour 8 kilo ale je stále štíhlý...

Kocour - úchyl?

hodnocení

1x

I když najdete důvod, proč tomu tak je, toho původu se nezbavíte. Můžeme si o tom povídat velmi dlouze, ale nezměníme nic. Ani kastrace teď už nepomůže, je to naučené chování.

72mona

Já bych od kastrace nezrazovala. Kastrovaní by měli být oba, ať už to pomůže, či nikoliv.

Jinak přidám také jednu příhodu. Za jednou z našich koček (drobná kastrovaná mourinka) stále chodil kocour. Jako jediná ho tolerovala, ostatní utíkaly nebo se s ním chtěly prát. Tak se na ni upnul, také se pokoušel o naplnění své lásky, ale marně. No prostě telátko. Vrcholem všeho bylo, když si ji chtěl odvést. Chodil kolem ní, mňoukal, pak poodešel pár kroků, jestli ho následuje. Ona nic. Tak znova. Zase nic. Tak ji chytnul za krkem, stejně jako kočky nosí koťata (nebo kořist) a pokusil se ji odtáhnout*smich* To už se naštvala i ona a dostal na budku. Myslím, že to tenkrát zkusil asi ještě dvakrát, ale bez úspěchu. Nikdy jsem nic podobného neviděla. Tak si tam k ní chodil vždy jen sednout či lehnout, než ho ta platonické láska přešla. Nebyl to úchyl, jen romantik:-D M.

Máte pravdu. Je to tím, že jsem to špatně napsala. Vyznělo to, že kastraci vymlouvám. Jen jsem tím měla správně říci, že když se vykastrují včas, pak je pohoda. Naši kocouři vždycky byli vykastrovaní, hned, když vet řekl, že je čas. Je však pravdou, že i přes to, je vidět rozdíl v rase. Člověk by měl kočku i psa vybírat nejen podle vzhledu, ale i podle vrozené povahy, kterou určují geny určité rasy.

Kocour - úchyl? #2
Kocour - úchyl? #3
72mona

Ne ne, napsala jste do dobře. ;) Jen jsem chtěla zdůraznit důležitost kastrování. Ono si totiž spousta lidí myslí, že kastrovat kocoury není nutné. Jenže pak jsou zodpovědní za další množení koček, přestože oni doma žádná nechtěná koťata nemají.

Nekastrovaní kocouři mají poměrně velké tritorium, trasu dlouhou i několik kilometrů. I kastrovaní se mohou toulat, ale na mnohem menší vzdálenost. Takže si myslím, že i z důvodu jejich bezpečnosti je to vhodné. To jen info pro ostatní. M.

wanesa*

Babkazov: Vy máte hnědou havanu orientálku?Můj sen?Nádhera! Pošlete fotky,sím!*palec*

Nene, dcera má černého a hnědého orientálka. Ale jsou stále tak akční, jako hejno kocourů, kastrace pomohla jen trošku. Rozhoupávají, pro zábavu, obrazy, sundávájí všechno pod magnetky z vysoké lednice, shazují, jen tak, pro plezír všechno, co jim přijde pod tlapku, provoku ostatní. Jsou to malí, akční ďáblíkové.

Kocour - úchyl? #4
wanesa*

No to já právě chci! Akční kočku!:) Mám doma sejšeláka,to je to samé napůl orientálec a ocicatku! A ty řádí taky šíleně:)Tenhle hnědý orientálec by se k nim hodil!:)

ladycat*
hodnocení

0x
Ani jeden z kocourů není úchyl. Chtějí se spolu kamarádit, ale nevědí jak na to. Hormony s nima taky cloumají. Dejte vašeho kocoura vykastrovat, mělo to by ho to zklidnit. Nemá taky málo vyžití? Hraní si, běhání, příp. mazlení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]