Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skalary v akvariu

Od: marius odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu,máme doma akvarium,v něm,tyto druhy rybiček,neonky,kominicky,mečovky,takové pruhledné rybičky,myslím okounky,ale chtěli bychom pořídit ještě skalary amazonské,nebo ty černé!Jen by mě zajímalo,jestli mužou být dohromady,s těmito druhy?Jestli je nahodou nesežerou,popř.jsou skalary masožravé?Díky za odpověd.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak je to aqua velké?

hodnocení

0x
Skaláry jsou dravci. S malými druhy jako jsou třeba ty neonky udělají krátký proces jen co trochu vyrostou. Navíc aby dobře prosperovaly potřebují vyšší vodní sloupec. V běžném 30-40cm vysokém akváriu je budeš trápit.

jofa*
hodnocení

0x

Tak samozřejmě se skalárami být neonky mohou. Jsou to většinou neonky pokud něco ke skalárám do akvária. Mám to tak od dob kdy jsem skaláry amazonské začal chovat a to je spousta let a odchoval více jak 1000 kusů. Mečovky a black moly bych ale nikdy ke skalárám nedal. 45 cm-50cm na skaláry stačí a je to mýtus, že musí být vyšší. Pokud chcete chovat skaláry, je potřeba takříkajíc uklidnit a vytvořit komornější prostředí a více vyhovět skalárům, především teplotou tak 25°C.

doplněno 26.05.20 15:14:

Zapomněl jsem, že akvarium tak 150-200 litů a větší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]