Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bígla nebo zlatého retrívra?

Od: sara1936 odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,chci si koupit psa. A chci se poradit jestli si koupit bígla nebo zlatého retrívra. Předem děkuji za odpověď

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

5x

Kolik Vám je let, kde pes bude žít /město - vesnice? Jste sportovec, budete chodit, běhat se psem v každém počasí ráno, odpoledne? A také je potřeba socializace a cvičák.

Bígl, jak už bylo napsáno je velice aktivní pes, a na zahradě strašně hrabe.

Zahrádkáři pěstující zeleninu a květiny ho nemají vůbec rádi.

Druhý pes je velký a těžký. Chovatel má mít tak velkého psa, jakého unese.

Jste chlap nebo žena? K samotné ženě bych ani druhého psa nedoporučila.

Bígla je lepší chovat ve dvou, je mu lépe ve smečcce.

Jinak takto položená otázka ve mě evokuje děcko a tomu bych tyto dvě rasy nedoporučovala, jak píšu - první povětšinou na výchovu velmi náročný pes, druhého kvůli velikosti a nákladnosti na krmení.

Též veterinární péče je velice finančně náročná.

Ještě to zvažte.

doplněno 25.05.20 10:34:

Děkuji za doplnění.

V 15 letech je potřeba vše domluvit s rodiči.

Chov psa není na jedinci, ale na celé smečce - rodiny.

Takže jak na to pohlížejí rodiče? Oni budou asi vše financovat. Nákup, poplatky, krmení veterinární péče, základní potřeby, ubytování.

Rodiče by měli být ti, kdo nejlépe poradí. A hlavně maminka, je přístupná, že pes bude s Vámi sdílet domácnost? Ten retríver vysloveně požaduje kontakt s rodinou, být s nimi. Doma potom špína, chlupy, bigl se bude také dobývat za Vámi, poškrábané dveře /třeba/ apod..

Také se přikláním k lisce5 abyste se poohlídla po vhodnějším plemeni.

liska5

*palec*Konečně v bodech, jak se má ke koupi psa přistupovat, co zvážit. Pak bychom doporučili i jiná plemena...

sara1936
hodnocení

Je mi 15 let,žiju na vesnici, hodně sportuji,budu s ním chodit odpoledne a jsem dívka.
liska5

A jinou variantu nepřipouštíte, jak třeba borderkolii? Ta je velmi chytrá a akční.

liska5
hodnocení

3x

Já jsem pro retrívra.

kacenice*
hodnocení

1x
Dobrý den,
Já bych doporučovala retrívra ale záleží na vás.
1.biegl je menší
2.ja mám psa na to aby uměl povely a různé triky a i například agility a v tomto případě mi přijde lepší retrívr a biegl je pro mě spíše takový rodinný pejsek (samozřejmě retrívr taky) biegla bych si pořídila kdybych ho měla jen pro radost na procházky atd. Ale určitě ne na agility a různé soutěže
3.nechci urazit ale biegl je za mě i méně chytrý než retrivr
4.takze pokuď chceš pejska na trénování soutěže aby uměl různé povely atd. Rozhodně retrívra a pokud vlastně jen pro radost určitě biegla

hodnocení

1x

Nerada bych urazila chovatele bíglů, ale retřívři jsou hezčí, učenlivější a poslušnější.

Každé plemeno je k něčemu. Retrívr je poslušný, hodný a učenlivý, proto je jako ideální pracovní pes pro pomoc lidem, kteří psa potřebují k životu a bez něj se o sebe nepostarají nebo velmi obtížně.

Lov na lišku nezvládnou. Tam je potřeba divokost a lovecké pudy beagla.:)

Ovšem retrívr není moc chytrý. Klidně zežere kde co na chodníku. Tetě žral ponožky. Je to jako malé poslušné dítě.

hodnocení

1x

Za mě retrievra... *srdce*

motak
hodnocení

1x
To je podobná otázka, jako jestli si pořídit harleje nebo Hondu cbr.

jezevec*
hodnocení

1x
Já mám na retrívry už úplně alergii, jak si je v posledních letech všichni pořizujou, jako kdyby kromě nich a yorkshirů jiní psi neexistovali. Takže z tohoto pohledu hlasuju pro bígla. ALE! Kamarádka bígla má. Říká, i když ho má hodně ráda navzdory všemu co už to monstrum zničilo, že blbější zvíře ještě neviděla, dokonce si jeden čas myslela, že je hluchej. Ukázalo se, že slyší skvěle, jenom ji má totálně na háku. Tak nevím. My máme buldoka a i když věčně chrápe, krká, chroptí, prdí (což je smrad, kterej by porazil i vola), nedali bychom ho za nic na světě.

To je typický beagle :).

re4zon
hodnocení

1x
Bigl je tvrdohlavy lovecky pes, ze ktereho bude nezkuseny majitel nestastny. Pokud si verite, tak si ho kupte.
jezevec*
No vida. Tak se ta slova mojí kamarádky potvrzují... :)

hodnocení

1x

Beagle je lovec a musíte se mu věnovat, jinak se začne nudit a vše ničit (zlobí).

hodnocení

1x

Há bych doporučovala vyhledat standard každého psa a podívat de, pro co byl vyšlechtěn a co má v krvi i přes výchovu. Např bígl je smečkový pes, který byl vyšlechtěn na to, aby lítal se smečkou po lesích a plašil zvěř. Má to v krvi a proto každý majitel bígla vodí svého psa na vodítku, protože ho nemůže naučit přivolat. Něž se nadechne, pes je pryč. Je to lovecké plemeno, nevhodné do normální domácnosti. ;) Víš která blondýna je nejchytřejší? Přece zlatý retrívr. *smich2* Navíc, tenhle pes má tu přednost, že bude hodný a laskavý k rodičům, až ty odejdeš z domova za svým životem. Víš, že takovýpes žije cca 25 let?

Přečti si tohle a trošku se zamysli: labvet.cz/...

julie*
hodnocení

0x
Cemu se chces se psem venovat?
Jaky bude jeho zivotni prostor?
Jsi zacatecnik nebo zkusenejsi chovatel?
Vis kolik tisic mesicne retrivr prožere?
Kolik budes mit na psa casu?
Budes na nej sam nebo to bude rodinny spolecnik/ k detem?
Obe plemena maji sve + i -.
Etc.
Etc.
sara1936
hodnocení

Žiju na vesnici,v domě. Jsem zkušenější chovatel.
Když si koupím psa od štěněte musí mít kvalitní výživu, takže okolo 3 tisíc i víc. Budu mít na psa času dost. Bude to rodinný společník.

liska5
hodnocení

0x

Když čtu, že jste mladá a sportovní, tak bych vybírala z dvojice borderkolie a Jack Russell terier, ten na vyšších nožkách. Obojí máme v rodině. Obojí chytří a akční psi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]