Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov andulek

Od: lenkat odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

prosím o radu ohledně chovu andulek. Dostal se ke mně "náhodou" sameček andulky. Na internetu jsem se dočetla, že andulky žijí v hejnech a potřebují, aby se jim buď člověk hodně věnoval, byli doma "v centru dění" a nebo jim pořídit např. druhou andulku samečka nebo samičku. Chci se zeptat, jak se andulky chovají ve dvojici, sameček a samička? Křičí hodně, resp. jsou v páru během dne i chvíli zticha? Nebo je to otázka povahy každé andulky? Mám totiž dost malý byt a obavu, aby to nevadilo sousedům a abych z toho hluku nezešílela. Mám zkušenost, že i ta jedna andulka - sameček co mám, párkrát během dne mezi povídáním vydává velmi pronikavé zvuky, někdy je mi to až nepříjemné, naštěstí to vždy trvá chvilku. Dále se chci zeptat, zda andulka křikem může dávat najevo nespokojenost? Děkuji za odpovědi a rady :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x

Ano, i v páru jsou během dne chvíli zticha. Protože mají svůj režim: akce, krmení, údržba, spánek. Párek neudělá o moc větší rámus než jediná andulka. Andulky, řekla bych, jsou jedny z nejtišších papoušků. Samozřejmě křičí, jak jinak, když jde o hejnové ptáky (stejně jako vrabci). Mnohdy křičí i z důvodu, že chtějí nějaký hluk překřičet. Ten náš se třeba přidal, když jsme se dohadovali i my. Nebo někdy křičel jen on, ale vypadalo to, že čeká, že se přidáme. Asi proto se i potom naučil říkat: Pšt! Neřvi!

Musíte prostě počítat s hlukem, ale sousedy bych neřešila. Radši poslouchat křik ptáků, než túrování aut od sousedů. Jestli chcete, můžete se jich i zeptat, jestli je váš andulák neruší. Dle odpovědi se zařiďte. Ještě si počtěte zde. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]