Necháváme jí ho 24 hodin deně. Když je pes zvyklý na obojek tak si toho vůbec nevšímá a co je nejdůležitější,jedině tak je obojek antiparazitní, protoželátky v něm obsažené se mohou rozšířit po celém těle.JEŠTĚ JEDNA MOJE ZKUŠENOST.Loni jsme koupily německý značkový za 900kč. a letos neznačkový,podstatně levnější od doktorky, venku jsme denně a po měsíci zatím OK.Takže,sundaváme jenom když se jde koupat.
je to zbytečné, už u třetího psa používám Foresto, psa koupu jednou měsíčně, všichni sse chodili v létě koupat, klíště žádné. Když ho sundáte, zbytečnčě řerušíte působnost, začne působit znovu za několik hodin až den.. Anavíc se opotřebuje to utahování a pak ž někdy sundat nejde
No nevím, obojek stojí cca 600 Kč a jedna dávka pipety mě vyjde okolo 40 Kč a i když vydrží dva měsíce, pořád to je do 150kc za těch sedm měsíců. A bez rizika, že se pes může někde uskrtit nebo mu začne pelichat krk. Moje jorkšírka si obojek chtěla sundat a když jsem přišel domů, měla ho v tlamě jak kůň. Kdoví jak dlouho to tak měla.
72mona
@stir - jedna dávka 40,-? A vydrží 2 měsíce? Co to máte? To by mě fakt zajímalo.
Pokud měla vaše pejsina obojek v tlamě, dopustil jste se jednoho z nejčastějších pochybení. Obojek má být dostatečně utažen - musí přiléhat na kůži, tedy nesmí plandat. M.
Koupím dávku na 40kg psa za 150kc a mám z toho 4 dávky do deseti kg na celý rok až rok a půl. Stačí si natáhnout do stříkačky potřebné množství. Jinak obojek měla samozřejmě správně, ale pomohla si packama. Když na to pes není zvyklý, prostě to nechce. Navíc to není vhodné pro lidi, když pes spí v posteli. Rozdíl mezi pipetou, obojkem nebo tabletou není žádný, jde jen o způsob vstřebávání do krve a nemusím tím psa zatěžovat neustále, ale jen v době, kdy je těch klíšťat opravdu hodně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.