Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresivní sršni

Od: nelis® odpovědí: 4 změna:

Nevíte jak odehnat či odpudit sršně od určitého místa nebo i od lidí? Třeba nějaký repelent i na kůži. Snažím se sehnat nějaký i na povrchy i na tělo . Nebo jestli existují nějaký domácí recepty na nějaký odpuzovač či stačí použít jen samotné ingredience(Např. Ocet, atd.) Děkuju Nela.

doplněno 19.05.20 18:13: Mám problém s financemi takže sršně máme úplně všude i na půdě. A na zahradě taky . Několikrát mě bodnou. Zrovna včera mě dva bodnuly do nohy a dnes mám nevolnost a točí se mi hlava , takže to že je mi zle připisuji prvé jim .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odpuzovač nebo účinný repelent mi není znám. Jak už tu padlo, mimo blízkost hnízda narazíte pouze na jedince. Ten na vás sám od sebe nezaútočí, ale je třeba se chovat tak, aby nebyl k útoku vyprovokován. To znamená nemávat rukama, nesnažit se ho zahnat a pod.

Sršni na rozdíl od vos nejsou agresivní ani zbytečně zvědaví. Před dvěma lety jsme měli sršní hnízdo na chatě na terase pod střechou. Přestože sezení máme cca 2,5m od toho hnízda, žili jsme spolu s nimi v pohodě celou letní sezónu bez jediného konfliktu nebo problému. Naopak to mělo jednu velkou výhodu: Sršni jsou predátoři pro menšší hmyz, hlavně vosy a mouchy, takže od vos a much jsme měli celou sezónu pokoj. Docela nás mrzelo, že loni ani letos už nás nenavštívili a tuším, že někde na chatě máme letos vosí hnízdo.

Jinak přestože sršeň vypadá hrozivě, je jeho jed slabší než vosí. Pokud nejste alergik, pak po dvou žihadlech by vám nemělo nic být.

hodnocení

0x

Pokud nemají sršni někde hnízdo, tak se tam zbytečně nepotulují. Napište přesně, kde vás obtěžují. Pokud máte v blízkosti hnízdo, tak u nás to likvidují dobrovolní hasiči.

hodnocení

Děkuji doplním otázku.

hodnocení

0x
Pokud vas sršni ohrožují na živote zkuste povolat hasiče dojedou sršně zlikvidujou
Jinak existuje Hasičák na vosy a sršně počkate do tmy a dete je likvidovat
Já tudle s bratrem takhle jedno hnízdo nedávno zlikvidoval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]