Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosnost podlahy

Od: fantom odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Pořizuji si akvárium 240l o rozměrech 100x40x60. Chtěl bych ho položit do obývacího pokoje, ale mám tam vinylovou plovoucí podlahu a bojím se že se to pod ní prolomí, a že praskne. Budu moc rád za každou radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Vinyl na podlaze není nosný materiál.Pod ním jsou prkna,trámy a ty podlahu nesou.Stejně se akvarium umisťuje ke stěně,tam jsou nosné prvky nejpevnější,hmotnost zátěže se ihned přenáší na zeď.

JABRAKA

hodnocení

0x

vinyl je pvc-to se nezlomí.240 lil. akvárko bude vážit i s náplní max 400kg to je 100 na jednu nohu,takže nic.Nanejvíš se může noha protlačit do toho vinylu (dle kvality) ,podložky cca 10x10cm tento problém vyřeší

luziferr*
hodnocení

0x
Vinyl ti to protlačí 100%, podlahy dělám, tak vím, pod vinylem budeš mít těžko nějaké dřevo ten se dává na nivelační stěrku, jen blázni to dávají na OSB desky, mám Berry alloc vinyl doma, sedačku jsem měl na lamele navíc jako podložce a stejně se otočila do spodní, ale byla těžká sama o sobě, takže hodně vypodložit a mohli by to být cajk...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]