Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spaní andulka

Od: anonym2 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Jen mě napadlo jak zpříjemnit andulce spánek. Přijde mi že málo spí, když se jdu na ni v noci podívat (trpím nespavostí) vždy je vzhůru. Klec na noc přikrývám.
Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

2x

Nejspíš ji tou noční návštěvou budíte. Stačí malý šelest a může být vzhůru.

72mona
hodnocení

2x
Ptáci spí vždy napůl. Ono je to vidět i ve dne. Hlava pod křídlem, ale jedno očko vždy sleduje, kde se co šustne. Ony ani celou noc nespí. My ho měli přikrytého, ale stejně štěbetal, když se vedle v místnosti v noci rozsvítilo. M.

julie*
hodnocení

1x
Ve vsi ucte, ptak je zvire a musi byt i ve spanku obezretny, je to instinkt. Naopak Vas velmi dobre slysi a proto nespi. Vy tu klec odkryvate? To vubec nedelejte. Nechte ptaka ptakem na klidnem miste, kde ho pri nocnim smejdeni nebudete rusit a ptak se zaridi. Jinak bude bazliva. Ale bod mate za to prikryvani... Jinak ptaci maji jine spankove cykly, da se o tom cist na internetu. Nebojim se ale, ze by trpel spankovou deprivaci, oni zkratka spi jinak. Tady jde spis o duveru a strach, abyste jej zbytecne nenervoval.

koronavirus
hodnocení

Neodkrývám klec, jen pod prostěradlo trochu nakouknu.
Přijde mi že je ospalá.
Zatím se ani neproletěla ani nechce z klece.
72mona
Záleží, jestli je ospalá pořád, nebo se to střídá s aktivitou. Každopádně bych to nesváděla na nedostatek nočního spánku. Některé andulky nemají potřebu lézt z klece a lítat. Ten náš zpočátku vyloženě blbnul, ale jak byl starší, tak se mu z klece chtělo minimálně.
Jen taková malá pomůcka. Pokud ptáček spí na jedné noze, je v pohodě. Cítí se dobře. Ale pokud je skrčený a drží se převážně oběma nožkama, necítí se dobře. Pokud chcete pro ptáčka to nejlepší, pročtěte si tyhle stránky: m.vero-bardo-budgie.webno/... M.
anonym2
hodnocení

Ano, s nožičkou ve vzduchu to znám.
Dobrá zpráva, zkusil jsem ho na jednu noc nepřikrýt a vida, vyspal se o moc lépe.
Zřejmě se pojí prostěradla:):)
My doma nepřikrýt na noc Roselu tak se nevyspí ani psi na dvoře za oknem. Přes toho jak se v 8 večer nehodí deka tak vřeští jak Viktorka u splavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]