Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšli by spolu kočka a králík?

Od: dana* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mám doma asi 5 letého králíčka, a chtěla bych si pořídit kočku. Myslíte že by spolu neměli problém kdybych si pořídila kotě a to by s ním bylo od mala? Jelikož by s ním vyrůstal, tak by s ním v dospělosti neměla mít problém. Máme někdo takovéto zkušenosti?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máme králíka i kocoura. Kocour si sice občas hraje na dravou šelmu, ale králíkovi zřejmě nikdo nevysvětlil, že by měl jako správná kořist panicky zdrhat. Takže kocoura ignoruje, ten do něj chvíli strká packou, ale po chvíli ho to přestane bavit a jde si po svém.

72mona
hodnocení

0x
Kdyby to bylo naopak, mohl by být problém. Takto si myslím, že ne. M.
doplněno 11.05.20 12:40: Ona je ještě možnost, že králíček nepřijme kotě.

hodnocení

0x

Měli by spolu celkem v pohodě vycházet. Ale na 100% ti to nikdo nezaručí.

dana*
hodnocení

Ráda bych si pořídila Mainskou kočku, ty jsou takové mírnější svou povahou

Mírnější ale taky 2x větší než běžná kočka domácí. Tak aby potom nebyl králíček zajímavou jednohubkou.

Moc krásně se o ní čte: cs.wikipedia.org/... ;) Já si myslím, že bude záležet na osobnostek jednotlivých zvířat.

Vyšli by spolu kočka a králík?
pb®

Jó mainky. Pamatuju na dobu, kdy se tady v ČR daly počítat na jednotlivé kusy. Byly fakt velké a hodné, nikdy se nestalo, že by na výstavě mainka vyváděla. A jelikož jsou považovány za tzv. přírodní plemeno (dávné generace pobíhaly volně venku a v zemi původu se taková divoká kočka dala zařadit do chovu jako novic), byly zdravé. Pak přišel boom a každý chtěl mainku. Dnes už je chovají i registrované chovatelské stanice více na kšeft, než kvůli zlepšování kvalit plemene. Mainky mívají běžně velmi početné vrhy, 8-10 koťat není výjimkou, k tomu jsou koťata dobře prodejná. Každý chce mainku, protože jiná plemena nezná. Přitom laik nerozezná mainku, norku, angoru, sibiřku od sebe, všechno to jsou přírodní polodlouhosrstá plemena. A s popularitou klesá kvalita a přibývá zdravotních problémů. Dolů jde ten nejhlavnější znak, velikost. Není problém najít dospělého kocoura s váhou 7kg. Přidaly se onemocnění. HCM, dysplazie, kraví postoj, atopie. Takže koupit mainku není jen tak, určitě bych nekupovala bez PP a ani od někoho, kdo odchoval svoje první koťata a plemeni doposud nerozumí. Já bych si tedy mainku nekoupila nikdy, turecké angory mají mnohem milejší povahu, jen nejsou tak velké a nemají takové PR. Ale kdybych musela, vybírám si ze zkušené chovatelské stanice, která svoje chovná zvířata testuje, tam kde to jde dělá genetický test a tam kde to nejde (HCM), nespokojí se s jedním vyšetřením, ale vyšetřuje svoje chovná zvířata opakovaně. A taky bych chtěla kočku ze stanice, kde se běžně dožívají zvířata 15 let. Ono když někomu neustále chcípají kočky v 5-8mi letech, nebo i mladší na nemoci jako je rakovina, z takového zasaženého chovu není radno pořídit si kočku na mazlíčka. Tu chcete mít zdravou až do vysokého věku.

mathew
hodnocení

0x

Sežrat ani nijak ublížit by mu neměla, ale jestli budou kamarádi to už si netroufám odhadovat. Když nám na zahradu vlezla kočka tak si králík držel metrový odstup, ale jinak nějak nedivočil takže by si asi zvykli

nikol*
hodnocení

0x
Já jsem se osobně toho bála mám kočku roční a pořídila jsem si králíka ( samce) 4 roky a vše v pohodě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]