Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se poprat s giardiemi?

Od: andulinka* odpovědí: 1 změna:
Moc vás všechny zdravím. Chtěla jsem se vás zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s giardiemi. My jsme s tím s Badýskem bojovali asi 3 měsíce. Bral dost silně antibiotika, ty mu nezabraly, potom jsme vyměnili veterináře a uzdravil se. Pak byl očkovaný a od té doby má průjem..dělá mi třeba dvakrát za noc takové úplné pidi hromádky řitké..navíc už je naučený ven a ani mě nevzbudí...což já si myslím že je tím že to nevydrží a udělá to...podle paní veterinářky je narušena mikroflóra, dostali jsme probiotika a ty zatím taky nezabraly moc..podle veterinářů je pes zdravý a u štěněte je průjem normální, mně se to ale nezdá..máte s tímto někdo zkušenosti? Ještě jsem chtěla dodat že tohle dělá v noci..spíš vyprdne něco ritkého a přes den je to takový kašovitý trus..granule máme kvalitní docela podle mě..těma to nebude...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Některým psům očkování poškodí slinivku břišní, a to se projevuje právě "poloprůjmy". Pokud je to od očkování méně než 14 dnů, může to způsobovat narušená střevní mikroflóra, ale pokud je to déle, nechte vyšetřit slinivku. Jinak, průjmy nejen odvádějí z těla tekutiny a leptají sliznici řitního otvoru (hlídejte, event. mazejte např. heřmánkovou nastičkou), ale krmení psem proletí jako raketa a pes ztrácí "výživu" a má stálý pocit hladu - u štěněte nežádoucí. Je potřeba stolici "zahustit". Pomůže, když budete do krmení vmíchávat (nevím, co máte za plemeno) řeknu 1/4 krmné dávky směsi z uvařené mrkve = tu rozmělnit vidličkou na kaši, vmíchat co nejvíc suchých ovesných vloček a ovonět na kousky nakrájeným masem. Budou-li vločky jen samotné, pejsek to nebude chtít, proto i mrkev. Pes nedokáže vločky (ani mrkev) strávit, zůstanou celé a ve střevech do sebe nasají vodu, takže se solice zahustí, díky mrkvi se útroby i naplní a střeva se rychleji zotaví. Dávejte tak týden až 2, pak postupně ubírejte a uvidíte. Vrátí-li se poloprůjem, řešila bych tu slinivku. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]