Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Králíček teddy- už týden nejí,5letý,je už sta

Od: hanachudobova odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, je králíček teddy starý v pěti letech? Najednou přestal pít,jíst,už to trvá týden.Paní doktorka mu vždycky vpraví stříkačkou trochu vody a lék,ale teď říkala,že mu už nemůže pomoct,protože je už starý.Měli jsme králíčky i 9 nebo 13 let,tahle samička je pětiletá,co mám dělat,jak jí a čím pomoct?

Děkuji za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x

Pokud jí nedokáže pomoci doktorka tak asi bohužel nikdo. Dáváte jí čerstvou trávu? Případně můžete zkusit koupit jiné granule. V přírodě se dožívají 1-2 roky takže 5 let je už docela stará. Nám se obvykle taky dožívají více než těch 5 let, ale už se stalo, že umřeli i po 2-3.

Lidé se také dožívají různého věku, navíc týden bez jídla už je pro králíka docela dost:(

hodnocení

1x
Nechte ho odejít, on už chce.

fik
hodnocení

0x

Máme sice masný králíky,ale ono to bude dost podobný. Když nežere den,dva tak se ještě stane že se vzpamatuje,ale když už nežere více dní tak už bez přemýšlení víme že je konečná.

Chovný samec se nám dožil 10 let,ale to už jsme jej měli spíš jen tak proto,že to byl veterán. Běžně se nám chovné samičky a samci dožívají tak 5-7

hanachudobova
hodnocení

Tak to jste mě nepotěšili,je to úžasný mazlík,obrečím ho...

72mona
hodnocení

0x

Stáří není nemoc. Veterinářka musela stanovit diagnózu. Co určila za příčinu nechutenství? M.

hanachudobova
hodnocení

Stáří... tomu se mi právě nechce věřit.

hanachudobova
hodnocení

Jinak byla samička čilá,běhala volně,nic nemohla sníst - mám ji už 5 let a všechno bylo OK.Seno,voda,granule,špalíček mrkve.To nechutenství se objevilo ze dne na den.Teď ji krmím stříkačkou (mrkvovopetrželová šťáva s heřmán.čajem). Pere se se mnou,nechce ukázat tlamičku,sílu má dost velkou...Tak nevím,jak to bude dlouho trvat.

mathew
hodnocení

0x

Když se pere tak mne tak napadá jestli nechce mladé a nevyhlásila protestní hladovku? Zkusil bych si od někoho půjčit králíka a dát je k sobě. Nemáte co ztratit a třeba budete mít jak samičku tak i další králíčky;)

hanachudobovab
hodnocení

0x

to ji drželo po 2 roky,nosila seno za gauč :) teď se mi zdá,že už je po téhle stránce klidná.

hanachudobova
hodnocení

Tak jsem tu 7.5. psala o mé samičce teddy,pětileté,že se doktorce zdá stará a umře,když už nejí a nepije. Dnes je 10.5. a králička nejí už skoro 14 dní (od 27.4.) ,jen maličko pije,dávám jí stříkačkou odvar z žaludečního čaje s heřmánkem,smíchaný s mrkvovou šťávou.Bere si i po troškách strouhanou mrkev a stonky pampelišky bez květů.Občas čurá,bobečky žádné,nemá z čeho.Nejí ale vůbec seno,což mě strašně mrzí.Mám strach,aby jí nepřerostly zoubky.Zítra jdeme zas k dr., tak jsem zvědavá,co nám řekne.Držte nám palce!

Držím a moc *modla*
72mona

Určitě držíme. *mala*

Jen se ještě zeptám. Máte možnost konzultace s jiným veterinářem? M.

hanachudobova
hodnocení

Taky už jsem přemýšlela,že se vydám někam jinam,ale včera mě potěšila,holka moje chlupatá,běžela za mnou na balkon a usadila se v truhlíku s nasetým koprem :) Pršelo na ni,a ona nic.Když jsem ji navečer chtěla přenést domů,"nadávala" mi a než jsem stačila zavřít,byla zpátky a už se zas usadila na hlíně.Dnes bylo venku 8°C, ona kouká přes sklo na balkon a zas chce ven.Pustila jsem ji tam,dala froté starý ručník,aby neseděla na studených dlážkách,ale ne- hlína je prý lepší :) Dostala jsem do ní ještě stříkačku léku,tak budu doufat,že už je lepší,i když seno pořád odmítá.Jo jo,když je to jako mimino,a člen rodiny,co by člověk pro toho tvorečka neudělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]