Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda na kole se psem po cestě

Od: lara171* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, je dovoleno pravidly silničního provozu, aby pes uvázaný na vodítku, běžel vedle kola po cestě ve městě? Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

zákon 361/2000 Z.z. § 58
(4) Cyklista nesmí jet bez držení řídítek, držet se jiného vozidla, vést za jízdy druhé jízdní kolo, ruční vozík, psa nebo jiné zvíře a vozit předměty, které by znesnadňovaly řízení jízdního kola nebo ohrožovaly jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích. Při jízdě musí mít cyklista nohy na šlapadlech.
Tak si to přeberte...
lara171*
13.06.09 18:47
hodnocení

Díky.

lidka*
hodnocení

0x

Před měsícem zde byla na toto téma poměrně rozsáhlá diskuze - určitě tam najdete další dobré rady:

poradte.cz/...

hodnocení

0x

není. odporuje to bezpečnosti provozu.

hodnocení

0x

tak jak napsal stejc, jen dodám, pokuta až 2500Kč na místě, ve správním řízení ...

celp*
hodnocení

0x

Ve městě máte smůlu.Myslím tím podle zákonů.Ovšem venku v přírodě je to také nebezpečné.Pes zareaguje na jakýkoliv podnět a v lepším případě jste jenom na zemi.V tom horším na zemi se zraněním.Osobně jsem to několikrát vyzkoušel.Takže se psem raději běhejte.

myse*
hodnocení

0x

na silnici se to nesmí, já jezdím jenom po polních cestách a psinu jsem naučila běhat vedle kola bez vodítka. S vodítkem jsem jednou skončila v kopřivách a bála se, že mi vlítne pod kolo...

hodnocení

0x

Já bych nepsal: na silnici, ve městě a podobně, zkrátka tam kde je pozemní komunikace a platí zákon 361/2000. Na poli si jeďte jak chcete, tam Vám sankce za toto nehrozí.

miljan*

Může jezdit pouze po vlastním poli. Na cizím poli nemá co pohledávat.

...pokud tam nejede na brigadu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]