Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ne(ne)mocné morče?

Od: zviremil odpovědí: 1 změna:
Dobrý den
Je to ohledně morčete. Je to sameček, věk cca 5-6 let, prostě staroch.
Poslední dobou začal hodně pít , třeba normální pítko za den vypity a strašně toho procura. Kvůli oku musí mít papírovou podestýlku, kterou musím úplně celou každý den měnit, dříve to stačilo 3-5 dní.
2x jsem viděla , že vylučoval takovou růžovou. Myslela jsem si, že třeba mohl sníst růžový papír (který se občas v té podestýlce objevil) no a pak zase byl v pohodě. Dneska zase.
To, co sní, hned vyloučí. Vůbec nepřibírá , je samá kost a to mu dáváme 2x tolik co naším dvoum spekatym morčatům.
Sestru napadlo, že by mu mohly odcházet ledviny. Proto by toho pil tolik a vylučoval tolik a dávalo by smysl i to růžové a mohl by mít bolesti. Jenže bolesti ještě jsem si nevšimla, že by projevoval. Navíc vypadá úplně v pohodě, pase se na trávě, miluje když ho hladím a se setrama vychází taky v pohodě, nepřijde mi že by už neměl chuť k životu.
Nevím, co si počít, jestli je to normální nebo fakt má problémy a bolesti. Myslíte , že ho mám vzít k veterináři? Já si na něm nedokážu ničeho všimnout takhle, nic zvláštního, ale co já, malá holka, můžu vědět...
Poradíte?
Děkuju rovnou

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

3x

Chválím vás, že si všímáte. Spousta lidí řeší nemoci morčat až v případě, že přestane zvířátko žrát. A to už bývá skoro pozdě. Je možné, že trpí cukrovkou. Každopádně pokud chcete zjistit, co mu skutečně je, návštěvy veterináře se nevyhnete. Hodně je zjistitelné i pohmatem. Veterinář prohmátne bříško a zjistí, jestli jsou někde nějaké změny (cysty apod.). Cukrovka se musí otestovat. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]