Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny majitele a příznivce pejsků! Mám dotaz, zda je některá zelenina (či ovoce) pro psy z nějakého důvodu naprosto nevhodná. Naše štěňulka ji miluje syrovou, kdykoliv a jakýkoliv druh (dokonce mi na zahradě sežrala i rukolu, která nejede ani dětem), přidáváme jí to ke granulím, které pak tak strašně rychle nezhltá, ale díky zelenince je i rozkouše. Jen bych jí z neznalosti nechtěla uškodit třeba něčím, co se vyloženě nemá dávat.
.
Naše štěne baští nejraději jahody, naštěstí neobjevila možnost si je sama sklízet. Cutnají jí rajčata, syrové brambory či nadrobno nakrájená kořenová zelenina. Přikládám dobrý zdroj informací.
Optimální je krmit čerstvou nezmrazenou zeleninu (ovoce), které obsahují nejvíce bioaktivních substancí (vitamíny, minerály, stopové prvky). Velmi vhodná je zelenina (ovoce) domácí (ze své zahrádky) nebo BIO.
Psům, kteří odmítají jíst kusovou nebo nakrájenou zeleninu (ovoce) ji doporučujeme nastrouhat nebo rozmixovat v mixéru na kaši (pyré), která se pak snadněji přimíchává do krmiva.
Extrémně odmítavým jedincům můžeme zpočátku zeleninu (ovoce) mírně povařit nebo krátce podusit. Ochutit ji můžeme také špetkou soli. Dobrý trikem je nastrouhanou zeleninu promíchat s mletým masem nebo s tuňákem (rybičky v ojeji).
Zeleninovou či ovocnou kaši můžeme naporcovat na krmné dávky do zavíracích sáčků nebo do formiček z plastových obalů na vajíčka a zamrazíme.
BUĎTE RÁDA,ŽE MÁ RÁD VÁŠ PEJSEK ZELENINU,NÁŠ YORKŠÍR ZASE ŽERE KVĚTÁK NA MOZEČEK,ALE NEPŘEJTE SI POTOM" CÍTIT TY VÝSLEDKY",HROZNĚ HO TO NADÝMÁ,ALE NEMÁ BOLESTI,JE SPOKOJENÝ,TAKŽE MYSLÍM,ŽE JEDINÉ ŠPATNÉ,CO SE VAŠEMU HAFÁKOVI MŮŽE STÁT JE,ŽE SE Z NĚJ STANE VEGETARIÁN
,COŽ ALE DOUFÁM NENÍ MOŽNÉ.JISTĚ JE TO PRO PSY STRAŠNĚ ZDRAVÉ,PRO VÝVIN CELKOVĚ,KÉŽ BY MOJE DĚTI TAKHLE MILOVALI ZELENINU...!
Čtu si tady, co všechno pejsci s potěšením žerou - bývalý pes manželových rodičů si chodil do zahrady na rybíz, stahoval ho zubama přímo ze střapců na keřích... a náš miláček neodolá jablkům.
doplněno 16.06.09 19:01:A když jdeme do lesa a já se zastavím u ostružin nebo se shýbnu pro jahody, okamžitě mám v dlani jeho tlamušu. Myslí, že to sbírám pro něho. A tak to taky vždycky dopadne. Baví mě to, je jak malé děcko.
Ale Zuzanko, věřím tomu, že se s ním o ty ostružiny a jahody podělíte. Mám pravdu? To byla krásná přehlídka toho, proč ty psí miláčky tak milujeme.
Navíc nedokáží člověka podrazit, snad jenom v běhu a to se nepočítá.
Když on na Vás dělá takové krásné psí oči, kdo by mu mohl cokoliv odmítnout, že?
Tak mi včera veterinář říkal, že by pejsci neměli žrát papriku a cibuli, že je pro ně toxická - rozkládá jim červené krvinky. Udivuje mne to, mám pocit, že je to v přírodě zařízené tak, že by sám od sebe pejsek neměl žrát, co mu škodí a tady píšete, že si jeden pejsa sám cibuli vytrhne na záhoně... Pak mi říkal, že přemíra ovoce jí může kvasit v zažívacím traktu - chápu, ale jak jí zabránit luxovat pod třešní vše co spadne a ještě si obrat rybíz, jahody a muchovník (chodí si to sama sklízet), když je na zahradě volně celý den? Zatím se zdá, že jí to jde vyloženě k duhu!
Někde jsem četl ,vařené brambory jsou pro pejsky špatně stravitelné ,já je raději vynechávám jinak dopřeji vše nač má chuť ,červená paprika ,zelí i kyselé ,mrkev -syrovou a všimněte si že pejsci na vycházce vyhledávají jistý druh trávy, oni totiš sami poznají kdy potřebují vyčistit střeva či vyzvrátit nevhodné pomocí určitého druhu travních listu.
Náš boxík ukusuje třešně přímo ze stromu, chvíli ji v hubě poválí a pecky samo vyplivne. Tuhle sem ho přistihla, jak oždiboval červenej rybíz a že je sakra kyselej to je u něj křenim i já. Jablka jím e standartně spolu. Sežere skoro všechno, snad krom jahod, ty m u ňáko nejedou, mno zaplaťpánbůh, aspoň zbyde víc na mě. Bígl zas miluje zeleninu, teda krome papiky. Tuhle jsem jim dala do konzerve a granulím trošku zeleninový směsi (mrkev hrášek, kukuřice, pravda fazolky sem vyndala), přihřála jsem to v mikrovlnce, aby to neměli mražený a jakmile to sbouchali, přilílti s vočima navrch hlavy, že jako ještě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.