Přes noc jsem dala vytřít 2 páry parmiček nádherných,je to poprvé, co to zkouím a nevím, jestli mezi výkaly, to bílé jsou jikry.. posílám foto. Děkuji zkušeným za odpověď
Z fotografie se toho mnoho vyčíst nedá, nicméně pokud se vám pár skutečně vytřel a máte podmínky, které pro odchov jsou nutné včetně odlovu páru po vytření, teplotu vody, zduchováním pohyb vody a další, zjistíte za dva tři dny. Pokud to bílé jsou jikry, tak bílé jsou neoplodněny a zplesnivěly. Pokud nemáte potřebné podmínky, zplesnivý vám i další, jestli tam někde vůbec jsou. Musíte nám to lépe a detailněji nafotit.
Děkuji moc za odpověď, ještě jsem se chtěla zeptat, jak jikry od parmičky vypadají? Když jsem večer nasvicovala baterkou, válejí se po dně bílé kuličky a ještě je tam pár větších a ty jsou takové oranžovó hnědé.
jofa*
Těchto parmiček přesně nevím. Odchovával jsem pouze skaláry. Všeobecně bývají od světle jemně krémové až do hněda. Vyčkejte co to do třech dnů udělá. Pokud zbělají je to špatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.