Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prevence vosích hnízd

Od: jeaaanne* odpovědí: 4 změna:
Zdravím, chtěla bych moc poprosit o radu. Koupili jsme drěvěnou chatu, na kterou teď začínáme jezdit a je okupována vosami, hodně začínajících hnízd manžel zlikvidoval, ale přes týden tam nebýváme. Je nějaký preventivní postřik? Jsem silná alergička na vosí jed. Moc děkuji za jakoukoliv radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fero*
hodnocení

2x

Dobrý den,před 3 lety se nám na chatě usadili v dřev.obkladu(podbití) sršáni.To byla "radost".likvidoval jsem

pomocí piva(nechat v lahvi cca deci piva a lahev přivázat provázkem za hrdlo,aby vysela v blízkosti hnízda).Jsou také

pivaři,vlezou do lahve a z ní se již nedostanou.To bylo málo tak jsem udělal z pet lahve lapák-uříznout v rozšíření

pod hrdlem a tento díl vsunout obráceně do zbytku petky.Jako tekutinu opět pivo a rovněž zavěsit na provázek.

Mimo toho jsem koupil v drogerii "Biolit" ,čož je bílý prášek na hubení vos a ten jsem jim stříkal do vchodu,kterým

lezli za obklady.Je to dost nebezpečné,ale pomáhalo to.Lepší je "zasypávat" když je tma a vosy budou spát.

Až budete z chaty odjíždět,tak dát rovněž nástrahy a ještě Biolit

Přeji mnoho úspěchů ve Vašem boji a hlavně pozor na žihadlo.

jabraka*
hodnocení

1x

U nás se vosy usídlily i ve složeném slunečníku.Jediná oichrana je utěsnit všechny dutiny.Dnes jsem našel staré hnízdo i ve vázičce na stole.I ve sloupku na plotě,kde sklouzl kryt sloupku.Využijí každou malou škvíru ve dřevěném obložení

JABRAKA

jeaaanne*
hodnocení

Moc děkuji za rady a tipy, už jsem ostřílená alergička, takže pasti s pivem jsou nachystány 2 a Raid s Biolitem na hubení vos spolu s balíčkem první pomoci jsou mí nejlepší kámoši :-D, ale manžela napadlo, jestli neexistuje nějaký preventivní postřik, po kterém by jim to tam nějak smrdělo nebo tak. Máte pravdu, najdou si útočiště snad úplně všude .

joudic*
hodnocení

0x
bohuzel neni musite jim dat nejaky OldSpice *vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]