Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulka nebo Korela?

Od: tamara* odpovědí: 7 změna:
Chtěla bych se zeptat jestli je lepší andulka nebo Korela a v čem.Také mě zajímá kdo je lepší když sdílí jeden byt s kočkou. Máme totiž 6ti měsíční kočičku. Chtela bych taky ptáčka nějak ochocit. (kočička na zvířata neutočí máme totiž vysoušené s činčilou a křečkem
Andulka nebo Korela?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

julie*
hodnocení

3x
Celym zivotem me provazi korela. Uz jsem si zvykla a umim s tim faktem pracovat, ale je to hodne spolecensky a hlucny ptak. Kdyz se mu clovek denne nevenuje, krici a tyranyzuje tim sve okoli. Mela jsem samce, s nim byla celkem sranda, miloval me, nechal si ode mne vsecko, ale kdyz zacal zpivat, proste zpival, rval, jecel, rampasil po kleci... Ten ptak vnese do domacnosti nekdy i dost neklidu. Ted mam samici, ta tolik nezpiva, pouze vyrvava, ale to jen, kdyz chce ven. Vetsinou kdyz po dni sednu k telce, vidi, ze odpocivam a chce za mnou. Aby ptak tolik nerval, je nutno se mu venovat, v domacnostech byva kolikrat neustale volne pusteny, ale u nas ne, mam jezevcika. Nekdy me zase uklidnuje, jak louska zrni a klovka do misky... Uz jsem si zvykla a miluju ji, aji kdyz vriska jako nagor. Andulka je taky dost spolecenska, ale rozhodne tak silne nekrici, je mensi, min sezere, min bordelu, samecek se nauci taky mluvit, muze byt s andulkou taky velka sranda. Staci kouknout na youtube, kde jsou videa s projevy tech ptaku, korela je "cockatiel". Dobre zvazuj, abys nelitovala, co uz pak s ptakem, ktery siri ruch a neklid, nektere lidi to vyslovene stve a davaji ptaky pryc.
Andulka nebo Korela? #2

kaj*
hodnocení

1x

A také pozor, kočka se může kamarádit s křečkem, ale na ptáčka by mohla zaútočit jako na kořist. Je v tom příroda.

hodnocení

0x

Jen technickou připomínku: otoč obrázek. :)

joudic*
hodnocení

0x

korela rve dost nahlas *smich*;)

A také se naučí zvuky, které se jí líbí. Kamarád musel dát pryč korelu, která hodně mluvila a navíc, naučila se pískat jako píšťalka a takhle pískala, když se jí nikdo nevěnoval. Oba pracovali "kolotoč" a potřebovali spát. :-D

joudic*
my ji nosili i s hadrem, ktery nepomohl az do nejvzdalenejsi mistnosti, abychom se vyspali at rano nebo vecer, pak musela z domu po roce *vtip*

hodnocení

0x

Větší papoušek je na mazlení lepší.

A co Pyruru? Jsou společenské i učenlivé. Jen pořádně zvaž ptáčka ke kočce. Jestli to uhlídáte. Přecejen spolu budou léta a kočka je lovec .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma korela

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]