Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že sem vkládám fotografii ve špatné kvalitě. Bohužel lepší nemám. Přesto se však chci zeptat, zda se tu nenajde nějaký odborník, který by mohl aspoň trochu pomoc s identifikací pavouka. Velikost vč. nohou byla cca 1cm, byl celý černý a na hřbetu měl jakési červené puntíky. Mám pocit, že se jedná o Snovačku jedovatou, ale nechce se mi tomu věřit, protože jsem pavouka spatřil u krmelce v hlubokém lese na severu Čech.
Budu rád za jakékoliv odpovědi. (mail: simooooon.mayer@gmail.com)
Díky
Šimon
Snovočku jedovatou tedy "černou vdovu" můžete skutečně potkat i v ČR, ale spíše v létě, nyní by nejspíše nepřežila.
Černou vdovu rozeznáte a poznáte spolehlivě velmi jednoduše. Na spodní částí má totiž dva vzájemně spojené výrazně červené trojúhelníky. Samice jsou i s nožkami až 3-4cm velké.
Samci jsou hnědí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.