Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černá vdova?

Od: simon* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

vím, že sem vkládám fotografii ve špatné kvalitě. Bohužel lepší nemám. Přesto se však chci zeptat, zda se tu nenajde nějaký odborník, který by mohl aspoň trochu pomoc s identifikací pavouka. Velikost vč. nohou byla cca 1cm, byl celý černý a na hřbetu měl jakési červené puntíky. Mám pocit, že se jedná o Snovačku jedovatou, ale nechce se mi tomu věřit, protože jsem pavouka spatřil u krmelce v hlubokém lese na severu Čech.

Budu rád za jakékoliv odpovědi. (mail: simooooon.mayer@gmail.com)

Díky

Šimon

Černá vdova?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamaz007
hodnocení

0x

Černá vdova by nepřežila, ale bude to pravděpodobně jiný druh Snovačky, tipuji Snovačka Domácí

radis
hodnocení

0x

Snovočku jedovatou tedy "černou vdovu" můžete skutečně potkat i v ČR, ale spíše v létě, nyní by nejspíše nepřežila.

Černou vdovu rozeznáte a poznáte spolehlivě velmi jednoduše. Na spodní částí má totiž dva vzájemně spojené výrazně červené trojúhelníky. Samice jsou i s nožkami až 3-4cm velké.

Samci jsou hnědí.

simon*
hodnocení

Dobrý den,

děkuji. Bohužel jsem neměl příležitost podívat se na spodní část pavouka. Ale i tak děkuji za užitečné informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]