Nejste přihlášen/a.
Trochu jsem také hledala a majku fialovou našla. Ale zarazilo mě, že na fotkách na internetu jsou tyto majky i majky obecné s poměrně dlouhým tělem - prdelkou. Brouk na tazatelově fotce tu zadní část nemá. Může jít o nějaké vývojové stádium? Majka - měsíc máj - duben - ještě to nedorostlo?
Vidím, že mě to zde samo odhlásilo, tak mám jen polovinu nicku.
Také mě to překvapilo, znám majku fialovou s delším zašpičatělým zadečkem. Je silně jedovatá.
Kdysi jsem četla detektivku, jak se mladý muž potřeboval zbavit své staré nepohyblivé příbuzné, aby po ní získal byt. Krmil doma slepici majkami, po nějakém čase ji zabil, připravil z ní pokrm a paní donesl. Snědla a zemřela. Prý jed z majky působil i v mase té slípky.
Nevím, zda neměl autor bohatou fantazii, či to tak opravdu bylo, ale tu detektivku jsem tehdy úplně hltala. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.