Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otrava ryb

Od: michalbroz odpovědí: 1 změna:
Dobrý den mám akvárium 60l a čístím ho každý týden. Ve filtru mám hrubou vatu potom měkčí vatu a nakonec kameny pro odstranění amoniaku z vody a k tomu aby jsem měl hodně nitrifikačních bakterií. Ty kamínky měním každý druhý týden a vždycky když dávám nové tak je nechám namočené alespoň hodinu ve vypuštěné vodě z akvária aby se do nich dostaly nitrifikační bakterie z těch použítých. A vatu měním stejně. Další den po vyčištění bylo akvárium úplně v pohodě dokonce jsem se ještě na něj díval v jednu ráno a vše bylo v pořádku, ale když jsem se ráno vzbudil tak všechny ryby lapaly po dechu a ztratily barvu. Asi o tři hodiny později jsem našel 6 ryb mrtvých. O další den později bylo vše zase v pořádku ale těch rybek mi je moc líto a chtěl bych zjistit příčinu. Napadlo mě že se mohli otrávit amoniakem nebo dusitany, ale dusitany jsem měřil a vyšli mi v normě. A nebo by to mohlo být nitrifikačními bakteriemi, protože potom co jsem ty kamínky namočil do té vody z akvária, jsem je nechal asi půl hodiny na suchu, ale to mě přijde divný protože by se to stalo hned ten druhý den. Budu moc rád když mi někdo poradí.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x

Přílišná péče škodí. Doslova. Do filtru zasahuji pouze v případě, že se mi příliš sníží průtok, jinak ne. Takže vaše výměna náplně je špatně. A jaký filtr máte, že se vám tam vleze tolik filtračních materiálů. Ty kamínky (něco jako Sachem Matrix?) nejsou zrovna malé a zaberou prostor.

Já teď mám úplně obyčejný, starý dobrý Arman, pouze s molitanem. Funguje bezvadně. M.

doplněno 16.04.20 19:13:

Atman, ne Arman.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]