Nejste přihlášen/a.
Kočka do paneláku je u nás problém. Co takhle mít na balkoně ptáčky? Bohužel nejsem pro zavírání ptactva do klecí. Andulky a papouchové mi nic neříkají, prostě ptáčky zpěváčky. Asi by to chtělo párek a aby zvládali zimu. To jen takový nápad...
Tak si dejte na balkon krmítko a kočce zamezte přístup. Budou zobat, je na to pěkný pohled, ale zpívat na krmítku nebudou.
Ti zpívají někde na svém stromě, ohlašují svůj revír a zpívají nejvíc nad ránem kolem 5. hodiny a pak k večeru, než se setmí. To už je klidnější zpěv. Ale ten ranní řev desítek různých druhů, to Vás určitě neuklidní. Většinu lidí to vzbudí a naštve. Jediní ptáci, co si ochočíte, aby k vám létali jsou krkavcovití. Pokud teda pominu cvičené dravce, papoušky, holuby nebo kur domácí.
Nezbývá než ptáčka do klece ze Zverimexu.
Asi moc nechápu dotaz. Jak by ti ptáčci mohli být na balkoně bez klece? Nebo nechcete mít ptáčky v kleci doma, ale na balkoně ano? Já bych rozhodně volila ptačí společníky do bytu, k čemu by mi byli na balkoně? A pokud tedy chcete využít balkon, pořídila bych voliéru. Tam by museli mít i zateplené zázemí, kde by nešla teplota pod nulu. To by mohly být třeba zebřičky, chůvičky, kanárci. To nejsou papoušci, jen vrabčáci v lepším kabátku
Ale než do toho takto složitě jít, stejně bych prvně pořídila pouze klec. Náklady na pořízení voliéry budou rozhodně vyšší a pokud vás to nechytne, co s tím? Přes léto venku (ale nesmí být v průvanu) a na zimu dát domů. Pak uvidíte. M.
Ten dotaz je tak naivní, že pochybuji, že se tazatel bude umět o ptáčky starat, natož jim stavět volieru.
Tady je uspěšně vidět, jak nejsou ženy schopny pochopit podstatu dotazu, i když je trochu krkolomě položen. Neva, mám to pro příště.
A tady je zase vidět, že někdo položí dotaz jen tak, aniž by doopravdy něco potřeboval. Pokud tedy chcete radu, musíte upřesnit. Musíme pracovat s fakty, která jsou v dotazu zadána. Bohužel jich tam moc není a číst myšlenky evidentně neumí vícero z nás. Tak co, chcete radu? Nebo se jen nudíte?
M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.