Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpěvní ptáci jako psychoterapie?

Od: deprik® odpovědí: 14 změna:

Kočka do paneláku je u nás problém. Co takhle mít na balkoně ptáčky? Bohužel nejsem pro zavírání ptactva do klecí. Andulky a papouchové mi nic neříkají, prostě ptáčky zpěváčky. Asi by to chtělo párek a aby zvládali zimu. To jen takový nápad...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Udělám si oltáříček a každý večer se budu modlit, ať jdou děcka do školy a nechají takových a podobných krávovin. *dril*

hodnocení

1x

Docela často poslouchám slowradio.cz/... - tam zpívá/řve ptáčků...

hodnocení

1x
Ptáci na povel štěbetat nebudou. A po čase to může být naopak otravné. Větnamci mají plno papouchů umělých, ti zazpívají po stisknutí tlačítka a ještě Vás vychválí do nebes. Pro narcise ideál :)

figurek*
hodnocení

0x

jj. Byli tací, kteří chytili pěnkavu, že jim bude zpívat. Jenže ptáček propadl panice, mlátil se o klec tak, že ho raději hned pustili. Pěnkavě se naštěstí nic nestalo, odletěla pryč a my jsme byli z těchto nápadů vyléčení.

hodnocení

0x

Nereálné...
Kočka do paneláku, proč ne?
Raději by byl lepší pejsek, malá rasa.

Jen ne psa! Se psem se to musí umět, což 80 procent dnešních "pséčkařů" nezvládá.

liska5
hodnocení

0x

Tak si dejte na balkon krmítko a kočce zamezte přístup. Budou zobat, je na to pěkný pohled, ale zpívat na krmítku nebudou.

Ti zpívají někde na svém stromě, ohlašují svůj revír a zpívají nejvíc nad ránem kolem 5. hodiny a pak k večeru, než se setmí. To už je klidnější zpěv. Ale ten ranní řev desítek různých druhů, to Vás určitě neuklidní. Většinu lidí to vzbudí a naštve. Jediní ptáci, co si ochočíte, aby k vám létali jsou krkavcovití. Pokud teda pominu cvičené dravce, papoušky, holuby nebo kur domácí.

Nezbývá než ptáčka do klece ze Zverimexu.

liska5

A nebo chodit do přírody, sednout někde pod stromy a poslouchat a pozorovat.

72mona
hodnocení

0x

Asi moc nechápu dotaz. Jak by ti ptáčci mohli být na balkoně bez klece? Nebo nechcete mít ptáčky v kleci doma, ale na balkoně ano? Já bych rozhodně volila ptačí společníky do bytu, k čemu by mi byli na balkoně? A pokud tedy chcete využít balkon, pořídila bych voliéru. Tam by museli mít i zateplené zázemí, kde by nešla teplota pod nulu. To by mohly být třeba zebřičky, chůvičky, kanárci. To nejsou papoušci, jen vrabčáci v lepším kabátku :-D

Ale než do toho takto složitě jít, stejně bych prvně pořídila pouze klec. Náklady na pořízení voliéry budou rozhodně vyšší a pokud vás to nechytne, co s tím? Přes léto venku (ale nesmí být v průvanu) a na zimu dát domů. Pak uvidíte. M.

liska5

*alene*Ten dotaz je tak naivní, že pochybuji, že se tazatel bude umět o ptáčky starat, natož jim stavět volieru.

72mona

Taky mám ten dojem*cteni* Ale odpovídám jak nejlépe to jde;)M.

hodnocení

Tady je uspěšně vidět, jak nejsou ženy schopny pochopit podstatu dotazu, i když je trochu krkolomě položen. Neva, mám to pro příště.

72mona

A tady je zase vidět, že někdo položí dotaz jen tak, aniž by doopravdy něco potřeboval.*fn* Pokud tedy chcete radu, musíte upřesnit. Musíme pracovat s fakty, která jsou v dotazu zadána. Bohužel jich tam moc není a číst myšlenky evidentně neumí vícero z nás. Tak co, chcete radu? Nebo se jen nudíte?*hej*M.

Obávám se, že podstatu dotazu nepochopil nikdo. Pokud se tak opravdu nudíte, vemte si igelitový pytel a jděte sbírat binec po okolí. Aspoň tím někomu prospějete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]