Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se kohout drží zobákem?

Od: slavo® odpovědí: 13 změna:

Když kohout ráno nebo během dne tzv. "obejde" slepice proč ji při tom drží zobákem zezadu za krkem?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koh
hodnocení

2x

Aby nespadl.*smich*...on je spíš "objede"

doplněno 14.04.20 08:59:

google.com/...

Také si myslím, že kohout slepice neobchází ale ojíždí je. Kterou "obejde", tak ta má pak komplex, že není dost hezká.*plac*

liska5

Po pravdě je to tak, že ji nejdříve předchází, cupitá před ní a natřásá se a pak jde na věc. Jindy to ale vezme s rozběhem přes půl zahrady, bez předehry. I takoví jsou *smich*

hodnocení

Říká se obejde skokem - proto jsem napsal obejde.

14.04.20 16:36

aha *smich*

kurka
hodnocení

0x

Je to jistění, aby mu slepice neutekla, když kohout pořád otravuje.

liska5

Však jsou chudinky pak za hlavou orvané.

Takže v podstatě takové znásilnění. Měli by ho za to zavřít ;)

koh

Do kurníku bez slípek... až zčerná. *smich*

liska5

V kurníku je kohout užitečnej. Zahání vetřelce kokrháním. Dovede ubránit slepice. Jak ho odstraníte, škodná slepice rychle zlikviduje. Zažila jsem, že si sousedi opakovaně stěžovali, že náš kohout v noci řve. Nakonec jsem to vzdala a aby byl klid, tak jsem ho zabila. Do tří dnů zbyly z celého hejna jen tři vyděšené a orvané slepičky a po zahradě roztahané krvavé peří. Dodnes nevíme, co to bylo. Bylo to u lesa, a v době, kdy lišky, kuny a pod. mají mladé.

Liska5 - To máte jistě pravdu, ale jak to souvisí s otázkou, proč kohout drží slepici při souloži za krk? ;)

liska5

Reaguji na koh, který by separoval kohouta os slepic.

hodnocení

0x

U nás se říkávalo, že pták paní ptákovo "pojme". Ať je to kohout nebo holub.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]