Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chování psa

Od: hananekvindova odpovědí: 7 změna:

Dobrý den náš jorkšír často jezdí po koberci boční stranou čumáku a podivně u toho vrčí ,střídá obě strany,mohlo by to být v souvislosti se zuby?Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x

A máte vypozorováno, v jaké situaci to dělá?

Může se jednat o problém, ale zároveň někteří psi toto dělají běžně. Ať už jako součást hry, nebo jako "očistu" po koupeli. M.

doplněno 11.04.20 20:45:

No, co pes, to originál, přestože mnoho vzorců chování může být naprosto identických. Třeba můj si celkem dost netypicky čistí oči, jako kočka. Packama si vytírá rýžky, co pod nima kvůli krátkému čumáku má a olizuje si je. Když to dělá, vím, že už je zle a bude to mít zapařené. Naopak kóliáci si přes čumák packou jen přejeli a po trávě jezdili pěkně z jedné i druhé strany čumáku. To byla spíš labužnická očista, která byla až fanatická, když vylezli z vody.

berger*

Dělá mi to fenka NKO,kdykoliv. S očistou po koupeli to nemá nic společného,očista vypadá jinak,to lítají její deky a polštáře po dvoře. Nevidím v tom problém,prostě se tak škrábe.*nevi*. O jaký problém,podle Vás,může jít? Znejistěl jsem...

berger*

Očista po koupeli - já Vás pochopil asi špatně,pobral jsem to jako sprchování,což u mé ohařky musím jednou měsíčně,není samočistící. To pak lítá a sbírá zpět ty své pachy...*smich*. Mono,je tu ještě jedno vlákno pod stejným názvem,jde o NO. Zajímalo by mě,co si o tom myslíte...

hananekvindova
hodnocení

Někdy to dělá po jídle jindy z ničeho nic já ho pak jdu podrbat a to se mu líbí a uklidní ho to

hodnocení

0x

Pěkný den,

ano,může to tak být. Pokud navíc méně žere,tak to budou zuby. Sousedčin pes dělal to samé. Na veterině mu zuby ošetřili a je klid. Ošetření se nemusí pes bát,provádí se v lehké narkóze,takže nic necítí.

idanova*
hodnocení

0x
Zdravím. Pokud toto tření čumáku nedělá odvždycky, ale až poslední dobou, může jít o drbání - něco ho svědí. Koukněte, zda nemá zapíchnutou osinku z trávy, nebo drobnou ranku. Pejskové "prorážejí" porost čumákem a může mít klidně osinky na obou tvářích, či třeba klíště, nebo drobnou vyrážku, taky se mohl setkat s ježkem a je popíchaný, a to i zevnitř. Ale můžou ho zlobit i zuby. Pokud vyloučíte všechny zdravotní důvody, pak to bude nejspíš úmysl. Ale pokud u toho nekňučí, ale vrčí, dělá to cíleně. Pejsek si všiml, že když toto dělá, dostanete starost a věnujete mu hodně pozornosti, dočká se i drbání. A co by naši pejskové neudělali pro to, abychom jim věnovali víc svého času, o kterém se domnívají, že by měl patřit všechen jim. Klidně se kvůli tomu naučí ledajaké psí kusy. Ida

mat*
hodnocení

0x
Máme tři psy, 2 z nich toto dělají po jídle. Asi mají zbytky mezi zuby, nebo nevím. Ale je to normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]