Nejste přihlášen/a.
Mám německého ovčáka 4 roky starého.V pslední době cca půl roku u něj pozoruji zvláštní chování.Když k němu vyjdu z domu,jeho chování je normální,ale když přicházím z ulice, vrčí a štěká na mne jako na cizího jako by mne nepoznával.Nepomáhá ani oslovení a ani žádný povel.Zajímalo by mne,co může být příčinou tohoto chování.
Rozdíl v chování "z domu" a "z venku" - když jste doma,pes o Vás ví,cítí Vás a slyší,jste v revíru. Když jdete z ulice,byl jste mimo,pes byl sám,proto asi ten rozdíl. To jeho chování - jste si jistý,že útočí,že jen neupoutává pozornost,nechce si hrát,nevítá Vás? Mám roční fenku NO,trochu se vymkla,všichni si myslí,že je pumr /42kg/. Když má pocit,že si jí nevšímám,začne vrčet a štěkat. Když mi to udělala poprvé,málem mě skolil infarkt.
Pokud útočí,máte problém. Po třetím roce plně dospěl a teď se dere do role alfy. Zeptám se - když jdete z vycházky,otevřete branku,kdo projde první?
Někdy je těžké rozpoznat hlasové projevy psa. Je to trochu jako u lidí. Když ženská vyjekne radostí či překvapením, může znít stejně jako když se lekne myši Až výraz či následující chování mohou napovědět. To mý malý chlupatý pometlo (pes, když je dobré světlo) umí také úžasně temně vrčet v situaci, která tomu neodpovídá - když si ho člověčí objekt jeho zájmu nevšímá.
Souhlasím s vámi, že pes tazatele rozlišuje příchozího majitele z vnitřku či z venku. Když jeho majitel přichází "od pryč", je pes natolik nabuzen, že vrčí a štěká (a může to znít opravdu jako hlídání majetku před cizincem). Ona ta nabuzenost (i hormonální) se projevuje různě a to štěkání a vrčení má prostě zažité a tak to uvolňuje. Ovšem bylo by třeba to vidět a i reakci co následuje, když se majitel nezalekne a vstoupí na vlastní pozemek. M.
Naše jezevčice taky vrčí a štěká, když si myslí, že je čas na hru nebo na nějakou dobrůtku. Vlastně vrčí pořád - když má pocit, že bychom ji mohli omezit (sedneme si příliš blízko místa, kde spí), když nastrkuje hračku k přetahování a já ji uchopím, zavrčí tak hrozně, že jsem se jí první tři dny bála, a pak vrčí celou dobu, co se o ni taháme. Ale kousla nás jenom když jsme se viděli poprvé. Pak už nikdy. Brali jsme si ji v jejích třech letech od rodiny, která se o ni už nechtěla starat. Pop pár dnech jsme pochopili, že komunikuje vrčením.
Zdravím. Obávám se, že váš pes přebírá roli vůdce smečky. @berger má pravdu (a dávám body). Váš pes dospěl, a vás považuje za člena své smečky. Pokud vyjdete z domu, je to v pořádku, jako podřízený člen jste byl "v noře" a jdete se "ukázat" vůdci a jste stále "v revíru". Ale pokud se vracíte z venčí, samozřejmě vás pozná, ale dostanete vynadáno, protože vůdce určuje, kdo a kdy odejde. Pokud odejdete mino smečku = mimo revír, hrozí vám napadení od cizí smečky a smrt (tak uvažuje pes). Když nezměníte své chování na chování vůdce, ještě parkrát vám vynadá, a pak vám "zachrání život" tím, že - v extrému - vás třeba nepustí ze zahrady, a po zlém. Berger radí dobře: kdo z vás 2 vchází první do vtátek, u domu do dveří? Když na vás při vašem návratu z venčí štěká a vrčí, má u toho zadek vzhůru a hlavu u země + uši sklopené, nebo hlavu i ocas vzhůru + uši napjaté a vztyčené, event ukazuje zuby? Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.