Nejste přihlášen/a.
v únoru jsme si vzali z útulku ze dvora králové křížence labradora starého asi 1,5 toku. našli ho v prosinci v úpici. pes neuměl žádné pokyny( sedni( a vypadalo to, že předchozí život mněl blízko k týrání. Jsme manželé cca 70 roků, oba máme zkušenosti se psy ( basset) manžel je velice vitální, chodí s ním na dlouhé procházky(. Pes je krásný, velice vysoký ale nechápeme jeho jednání. Když pověsíme prádlo, tak ho strrhne z věšáků a tahá po dvoře, okusuje stromky, zlikviduje kytky tak, že je vyhrabe z truhlíků a roznosí po dvoře.Všechno toto dělá, když je sám venku. I když mu vysvětlujeme, že to je fuj. Sám venku rozumíme i to, že odjedeme od ás z vesnice na hodinu do města. Má velký výběh kolem domu. Určitě nemůže mít pocit, že ho nemáme rádi, mazlíme se s ním a říkáme mu to. Je možné, že by pes ( Kájínek, protože krade boty a nosí je po dvoře) měl strach, že ho opustíme a proto to dělá? A co s tím? děkuji za radu. rezková
Dobrý den. Je to ještě velice mladý pes, puberťák. Chce ještě více akce (jen procházky nestačí), když je sám, tak se nudí. A tu energii, co má nastřádanou, věnuje "zlobení". Ale přitom si jen hraje. Tady není nic moc k nepochopení. K procházkám přidat házení míčkem, klackem, přetahování... mentálně také utahat učením povelů. Určitě se zklidní, ale až tak po třetím roce, hádám. M.
Naprosty souhlas,mel jsem taky labradora a co ten nadelal škody a po trech letech ho to preslo a byl hodny.Proste jak byl sam tak to snad delal schvalne a nebo utahat ale to by vam muselo byt tak 40
Existují dva typy lidí - jedni mají krásnou zahrádku,no a ti druzí psa... Já mám čtyři,neoplocené zahradě jsem dal sbohem,psi mi tam staví metro. Maliny,rybíz,vrba - to šlo do kytek,rozkousali vše. Hrají si a dělají to nám za trest,když je necháme samotné. Nejstarší toho nechal ve třech letech,ti ostatní jsou mlaďoši...
A jeste treti typ lidi,maj peknou zahradu,psa v kotci a venuji mu cas aby se vyradil jinde ale takovych je opravdu malo.Policejno pes je taky v kotci,nijak nestrada a hlavne pracuje.
Jj,kotec jsem optimisticky postavil. Se psama jsme to prodiskutovali a teď tam parkuji míchačku,cirkulárky a hoblovku.... Psi to zvenku hlídají...
Je to tak, je to mladý, energický pes, prádlo na šňůře je výzva. Klacky, hadry, míčky, pískací kuře, deky, staré tepláky, velké kosti, binec jak u vlčího doupěte - to se jim líbí.
Prádlo věšte doma na půdu, nebo někde ohradit, aby tam k němu nemohl.
Kupte mu frisbee, létající talíř, jestli ho ještě nemáte. Na procházce bude velice využité.
Tyhle jsou trvanlivé. Ale jsou i jiné druhy a materiály, velikosti jsou také různé, tak přiměřeně k Vašemu pejskovi, aby nebyl moc malý.
Tady na výběr další -
Zdravím. Já se přidám k tomu, co je napsáno výš. Váš pejsek je puberťák plný síly a energie, a touhy vše prozkoumat. A tu energii musí vybít. Nejlepší je se domluvit s jiným/jinými pejskařem/i a scházet se za účelem vyběhání psů. Člověk nikdy psa neuhoní tak, jako jiný pes, s kterým si může hrát a běhat. Jinak, sám pes se na zahradě nudí - tak zkoumá, a to všechno, co objeví. Pro psa je to hra, on netuší, že se vám to nelíbí a lidské řeči nerozumí. Se psem se musí "mluvit po psím", ale to jistě víte. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.