Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka

Od: martinmartas® odpovědí: 3 změna:
Mám půlroční kočku která chodí normálně na svůj záchod ale někdy mi pořád nachčije pod botu ne do boty, proč to dělá? Neví někdo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

5x

upozorňuje toho nechápavého dvojnožce na svoji přítomnost. Věnujte se jí aspoň trochu.

lipanek
hodnocení

2x

Ještě je sice malá, ale je možné, že se jí něco nelíbí. Má dostatek prostoru a podnětů?

Nyní je velmi hravá, potřebuje zabavit, spousty krabic, které kočky milují, stačí od bot bez víka, kde se stočí do klubíčka,nebo se dělají z větších krabic kočičí paneláky a vy je těmi okny zlobíte, nějaké skrýše ze závěsů, šustivé pytle, provázky s uzlíky, které taháte, někdy stačí mít pásek od županu jenom v jednom poutku a jak chodíte, tak konec taháte po zemi a kočka ho chytá, někdy stačí zmuchlaný lístek z obchodu apod.

Takových 20 minut ji pořádně unavit, pokud tedy nepouštíte také ven, kde se nyní honí za muškami a včelami, lezou na stromy a na kůlny.

Také potřebuje něco měkkého - kapsičky, a tvrdé - granule + mlsky - tyčinky, kočičí mlíko, jogurt, moje kočky si oblíbili bezlaktózový Lipánek.

Také může začít se mrouskat a pto potom někdy kočičny nevědí, co se s nimi děje.

Někdy se kočka takto mstí, když ji někam zavřete /i třeba omylem/, nebo ji vyženete z postele, kde si zrovna udělala pelíšek

Veterinář by mohl říci, jestli nemá problémy s močovým ústrojím.

doplněno 09.04.20 19:22:

oprava - kočky si oblíbily

72mona
hodnocení

2x

Rozhodně je frustrovaná. Buď se jí málo věnujete nebo zabraňujete přístup někam (oddělujete ji od sebe). Kolegyni kočky často močily do bot v předsíni, protože jim bránila ve volném užívání zbytku bytu. Jakmile se jim začala víc věnovat, pouštět je, protestní močení přestalo. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]