Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Já bych potřebovala radu...Máme doma fenku labradorskéhoretrívra a má už 4 roky.Je spíše fixována na moji mamku a taťku a mě moc neposlouchá a jsem u ní tak jakoby na posledním místě.Hrozně bych chtěla své štěně zlatého retrívra.Starala bych se o něj ,co nejvíce by to šlo, protože miluju psy.Za své kapesné bych utáhla vše co by bylo potřeba .Můj taťka by mi ho i dovolil ,protože dříve taky chtěl dalšího pejska , ale mamka si to nenechá rozmluvit..Nevím jak to udělat.Budu vděčná za každou radu.
Nikdo nezaručí, že ten druhý pejsek tě bude poslouchat. Většinou se štěně učí od dospělého psa. To znamená, že by se naučil stejnému chování k tobě jako ten první pes. Ano, výchova je důležitá, ale když uvidí, že prvnímu projde neposlušnost, také nebude poslouchat. Takže brzy bychom tu mohli mít dotaz: "jak ukecat rodiče na třetího pejska". M.
Já mám naší fenku ráda a hrozně moc, ale chci svého pejska.Času a peněz mám na něj dost a moc dobře si uvědomuji ,že pes není věc.Po našem psovi uklízím a dávám mu jídlo ,hraji si s ním atd...Cvičák mám zaplacený už na Bellu ale s ní chodí taťka.Takovéto rady mi jsou prd platné(s prominutím).Vím do čeho jdu a jestli se to změní ,tak já budu potrestána už mým svědomím
Zdravím. A kolik je Ti let? Možná by se mamka dala obměkčit, když ji přesvědčíš o tom, že se o pejska dokážeš postarat a že Tě za chvíli neomrzí. Že je na Tebe spolehnutí. Ale pejsek je závazek na několik let a je třeba si pečlivě uvážit, zda si ho člověk pořídí nebo ne. Mamka už se na takovou starost asi necítí a nemá smysl jí tlačit do něčeho, co prostě nechce. A pokud je Ti málo let, pak máš před sebou roky studia a toho času nebudeš mít na pejska možná tolik. Člověk holt nemůže mít vše co by chtěl. Já chápu, že toužíš po pejskovi, ale zkus se na to podívat i ze strany rodičů a být rozumná.
Když rodičům pořídíš dalšího psa na hlídání, tak to dopadne stejně jako ten první. Tak se nedivím že když jednoho psa je až až tak že nechtějí dalšího...
Počkej si až budeš bydlet ve svém a pak si pořiď psů třeba dvacet...
Zkus si nastudovat něco o výcviku psa a naučit se to s vaší fenkou. Najdi si nějaké FB skupiny s lidmi, kteří cvičí psy. Pokud máš tak moc ráda psy, určitě to půjde. Na to přeci nemusíš mít nové štěně. 4 roky, to není žádný věk, takový pes se může dožít i 20 let.
To, co máte doma a co si přeješ jsou velcí psi.
A každý má mít takového psa, jakého unese /na veterinární stůl/.
Takže pro sebe zvolit menší rasu.
U velkých psů je potřeba chodit na cvičák.
Kdo chodil s tím prvním, měl by majitel a dospělý člověk? Kdo ho denně vodí vyvenčit na procházky a pracuje s ním?
Pokud rodiče, tak pes poslouchá, toho, kdo se mu věnuje, kdo s ním pracuje, kdo mu dává žrádlo, kdo je v hierarchii smečky nad ním.
Dva velcí psi už zdevastují zahrádku, znásobí se péče veterináře, poplatek za psa obci, přípravky proti klíšťatům, blechám, též dva psi už nadělají velký nepořádek a nanesou do bytu špínu, nehledě na náklady na krmení, kde budou výdaje jenom stoupat. Krmivo nebude levnější. Kdo v bytě uklízí chlupy a bláto po vycházce? Já se rodičům vůbec nedivím, že už dalšího velkého psa nechtějí.
Rodiče vědí, co si mohou dovolit, časově, finančně, v tomto se musíš podřídit. Dva psi jsou již smečka a to chce pevnou ruku. Ty si plníš sice svoje přání, a nemáš přehled, protože není možné ze svého kapesného poplatit všechny náklady. Jsou to totiž tisíce.
Věnuj se stávajícímu psu, cvič ho, choď s ním na procházky a při tom ho uč různé aktivity, povely. On se bude na tyto každodenní povinnosti těšit a určitě Tě začne i více poslouchat.
Pokud budeš pokračovat ve studiu a buděš dojíždět někam na střední školu, plus příprava učiva na další den, zabere to všechno vešekerý čas. Kdo se bude od rána po celý den starat o psa? Pes bude napospas opět tomu, kdo bude nejvíce doma.
Sáro, nikdo na tebe nijak neútočí (neděláme z tebe neschopnou). Snažíme se ti naprosto nezaujatě poradit. Jeden pejsek ti nevyhovuje, tak máš pocit, že ten druhý bude super. A tak moc ses na to zaměřila, že nevidíš, že to nakonec může být úplně jinak. Tak víš co? Už tě nebudu odrazovat. Jen si musíš uvědomit, že když tvá mamka nechce dalšího psa, tak s tím nic moc neuděláš. Dokud nezmění názor, pes prostě nebude. A pokud si ho s tátou pořídíte natruc, rozhodně to neprospěje vztahům v rodině. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.