Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc rostlin

Od: akvalog odpovědí: 4 změna:
Dobrý den chtěl bych se zeptat. Mám 60l akvárium jsou v něm panceřníčci, parmičky,platy a tetry Jako rostliny tam mám jávský mech a anubias a ještě další. Každý den dávám do akvária CO2 vital a jednou za 14 dní i hnojivo bioflor od Rataje. Každý týden měním vodu. Právě na anubiasovi se mi objevily díry a mladé listy žloutnout nevíte čím by to mohlo být? Tady je foto
Nemoc rostlin
Nemoc rostlin #2
Nemoc rostlin #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Já bych řekla, že to jsou obyčejné požery, nejspíš od nějakého šneka či slimáčka. Ida

doplněno 03.03.20 13:11:

Odpovím za @krupickar. Myslíme, že jste suverén který všechno dělá perfektně, ale ty hloupé kytky to nedokážou ocenit. Ida

akvalog
hodnocení

Od šneků ani od slimáků to rozhodně není tu kytku kytku už mám půl roku a nic s ní nebylo i když tam byly šneci.

krupickar
hodnocení

0x
Dobrý den,
Pravděpodobně se bude jednat o rostlinu pěstovanou emerzně. Musí si zvyknout.
Dle řasy málo světla a moc živin.
Na můj vkus častá výměna vody. (14dní 1/4vody max, pro 60l). Pozor na bílé kamínky často obsahují vápenec!

akvalog
hodnocení

To těžko jak už jsem říkal v předchozí odpověďi tu rostlinu už mám půl roku a nikdy takovýhle problém neměla. A to samé bílé kamínky ty mám stejně dlouho. A myslíte si že ji moc hnojím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]