Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco nového proti holubům na balkoně

Od: aja1946® odpovědí: 25 změna:

Není něco nového proti holubům na balkoně, aby se nehrabali v rosltinách, něco netoxického a prosím neraďte mi sítě a hroty, uvítám nějaké zkušenosti

doplněno 02.03.20 17:19:

Havrany mám dva a kočky taky dvě.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vlasec asi 20 cm nad zábradlím a na něm kouličky z pěněného polystyrenu (pro aranžéry) průměru 6 až 8 cm. Ten vlasec potřebuje nějaké odpružení, jinak se za vlhka prověšuje (ale to až tak nemusí vadit).

Něco nového proti holubům na balkoně
hodnocení

Tohle mně zaujalo, ale kde sehnat tu kuličky.

Kuličky seženete v papírnictví.

Já je mám z OBI. Je to na balkóně už mnoho let. Kuličky už jsou shora truchu sežrané od sluníčka a deště. Ale budou fungovat nafurt ..

03.03.20 12:27
hodnocení

díky

Visí to na konzolkách 200x150 mm z OBI.

Něco nového proti holubům na balkoně #2
rovano*

U nás cokoli takového přeletěli dovnitř na zem. Nebo sedí pod zábradlím zvenku.

wanesa*
hodnocení

2x

Poštolka, Sokol, káně...U nás vloni zahnízdil sokolí páreček, vyvedlii tři mladé a holubi zmizeli:)A že jsme jich tu měli...

hodnocení

Když jsem měla chalupu, tak na místním kostele bydleli v dokonalé symbioze, v jednom vikýři poštolky, v druhém holubi

hodnocení

1x

Ze zkušenosti známé doporučuji maketu/y plastového havrana. Holubi se jich bojí, jako by to byli čerti! :)

heureka.cz/...

*placni*

Doplňuji: Co na holuby údajně funguje: :)

1. Bodáky

birdcontrolblog.comNa parapety, římsy, okraje střech a tak dále. Jde o kovové bodce o délce zhruba deseti centimetrů, které zabraňují holubímu přistání. Velmi účinné, pokud vám nevadí, že balkon vypadá jako jehelníček. Stojí už od pár desítek korun za půl metru. A pozor, kdybyste dělali večírek a někdo se vám do bodců opře, bude z něj cedník.

2. Sítě hingunetproducts.com

Tyto napružené a holubo-nepropustné sítě jsou jednou z nejúčinnějších variant ochrany proti těm všude kálejícím a vrkajícím mrchám. Upevní se na očka a chrání vás tak před nálety, jejich dráty jsou z nerezu a vydrží několik desítek let. Existují ovšem i shrnovací varianty, pokud si doma nechcete připadat jako v kleci - u těch je životnost nižší. Zaplatíte několik desítek korun za metr čtvereční plus montáž. Trochu problém je, když v nich holub uvízne.

3. Repelentní tmel

www.acepestcontrolproducts.comNáročnější na instalaci, esteticky nezávadný. Jedná se o měkkou látku, ve které holubi neradi sedí a proto si delší setrvání a nutnost vykonání potřeby raději rozmyslí - vy byste také nešli na velkou, kdybyste se bořili po kotníky do bláta. Životnost je až dva roky, musíte si však dávat pozor na účinek slunce, prach a přilepené peří.

4. Elektroimpulsní systémy

nbcbirdandpest.co.ukGeniální věc, pokud vám holubi skutečně pijí krev a jste škodolibí. Ideální na okraje střech nebo římsy - fógl dosedne a hned dostane ránu. Diskrétní záležitost.

5. Plastový havranaliimg.com

Havrani jsou predátoři, kteří si rádi pošmáknou na holubích vejcích a dokáží zpacifikovat i dospělého jedince. Plastová maketa havrana na zábradlí spolehlivě odradí od přistání holuby, špačky i jinou havěť. Pro vyšší účinnost se doporučuje přetřít jinak matnému havranovi oči bezbarvým lakem, aby se leskly, případně s ním jednou za čas hnout, aby si na něj chytřejší holubi nezvykli. K mání v krabici se sympatickým nápisem "Vogelabwehr".

A v odkazu co funguje a nefunguje: g.cz/...

Když jsem bydlel před 30 roky v paneláku, postupně všichni po různých pokusech si dali sítě. Dnes nahrazováno prosklením.

Chvilku pomohlo našplíchat na zábradlí silikonový olej, ale bohužel nástřik dlouho nevydržel.

rovano*

Přesně takového jsem otestoval a holubi za ním chodili jak za kamarádem. A to jsem zkusil různé pozice i ho mít zavěšeného pod "střechou". Ostych trval nanejvýš pár hodin.

hodnocení

0x

A co vyřazené CD zavěsit na provázek.

hodnocení

O tom jsem slyšela, ale žádné nemám. Dají se nějak levně sehnat?

To jsem kdysi zkoušel, velmi brzy si zvykli.

hodnocení

0x

Co máte proti plastovým (tedy nezraňujícím) hrotům?

hodnocení

Ty jsou na houby, tak si nesednout na zábradlí, ale kdou rovnou do květináčů.

host
hodnocení

0x

Nad zábradlím ve výšce .asi tak deset centimetrů natáhnout po celé délce zábradlí provázek, který holubům zabrání si sednout. Nebo dva. Nebo místo provázku starou pásku z magnetofonové kazety, ta je lépe vidět, blýská se a holubi ji uvidí. Než vlétnou na balkon, přistanou na zábradlí nebo na okraji balkonu a pak podlezou pod zábradlím do balkonu a hnízdějí.

hodnocení

0x

Také bych něco nového uvítala...plastové havrany mám na balkoně dokonce 2-neúčinné, blýskavé CD jsme také měli-také neúčinné, 2 roky byl pokoj, holubi tu nebyli, protože jsme několikrát viděli dravce.

Letos se zas začali objevovat, jsou už tak drzí, že vletí rovnou na balkon a sednou si na dlažbu. Jediná možnost je zasklení, nebo dravec v okolí, ničeho se jinak nebojí.

hodnocení

Dravce tu nemám, zasklívat u nás díky specifickému balkonu nejde a síť nechci.

rovano*

Tak Vám není pomoci. Buď slevíte nebo smůla.

hodnocení

Ale je, jen odmítám ty chemické sprejde, bodce apodl ten nápad s koulemi kje skvělý a nemusí viset na vlasci, ale viset kolmo dolů ze šňůry.

koule

Visací koule kolmo dolů vám budou platné jak neboštíkovi zimník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]